[FOTO] Sesvećani prejaki za Križevčane

PPD Zagreb, Nexe Našice, Sesvete. Tako bi otprilike izgledala vrsnoća hrvatskog klupskog rukometa. Sesvećani su večeras u križevačkom sportskom domu potvrdili da su odmah do nedostižnih Zagrepčana i Našičana. Pobijedili su s deset pogodaka razlike, 39:29 pred tristotinjak gledatelja i uz najbolji sudački par Matiju Gubicu i Borisa Miloševića.

Očekivala se, realno, takva utakmica u kojoj su Križevčani bili u, najmanju ruku, ravnopravni u prvih trideset minuta, ali u drugom dijelu bili su bez izgleda u nadmetanju s poletnom, iznimno utreniranoj i, sukladno tomu, tjelesno moćnijoj momčadi Silvija Ivandije. Križevčani su u desetoj minuti vodili 7:5, a nakon prvog dijela zaostajali samo pogodak. Dobro su započeli i drugi dio pogotkom Dujmovića u 32. minuti za izjednačenje 18:18, ali je zatim malo-pomalo sve išlo „na mlin“ gostiju. Sesvete su u 38. minuti već imale prednost od pet pogodaka, a u 54. čak 11, 27:38.

Pred Križevčanima su najvažnije utakmice ovog dijela prvenstva. Slijedi gostovanje kod Moslavine u Kutini sljedeće nedjelje u 15 sati pred kamerama Sportske televizije, domaća utakmica s Porečom, gostovanje u Osijeku i sraz u Križevcima s Bjelovarom. Moslavina je večeras pobijedila Trogir, a Osijek je nadjačao Bjelovarčane.

KTC: Šutalo (8 obrana + 1 sedmerac), Marković, Vinković 1, Ostarčević, Harča 1, Dujmović 5, Perajica 5 (šut 5/5), Jurakić 3 (šut 3/3), Prezelj (1 obrana), Maričić 5 (šut 5/6), Martinović, Ezgeta 3, Tandara 2, Masnec 1, Mršić 3. TRENER: Dalibor Sokač.

SESVETE: Perić (2 obrane), Čaprić 3 (1), Krndelj, Topić 5, N. Jelovčić 1, Raužan 2, J. Jelovčić, Dumenčić 9 (5 iz sedmeraca, šut 9/9), Purić (8 obrana), Hršak 4, Šuker, Zakić 1, Gavrić 2, Štrković 5, Finek 6, Lukačec 1. TRENER: Silvio Ivandija. SEDMERCI: KTC 0, Sesvete 7 (6). ISKLJUČENJA: KTC: 8 minuta (Ezgeta 2 + 2, Tandara, Masnec), Sesvete 4 minuta (Hršak, Štrković). IGRAČ UTAKMICE: Ivan Dumenčić.

Oni treniraju ne dvostruko, nego trostruko više od nas, iznimno su skočni, mnogi igraju i rukomet na pijesku i mlađi su, ali nema veze. Prvo poluvrijeme je bilo dobro. U drugo smo opet ušli s dvije tri gluposti, dva-tri promašena zicera i otišli su nam na pet-šest razlike i to su održavali. Nama su sljedeće četiri utakmice najbitnije. Gostovanje u Kutini, doma s Porečom, gostovanje u Osijeku i doma s Bjelovarom. Tu trebamo tražiti bodove. Perajica i dalje ima probleme sa stopalom, no inzistirao je da igra i poštovao sam njegovu odluku. Treba nam to njegovo iskustvo, treba nam taj jedan igrač”, rekao je nakon utakmice Dalibor Sokač, trener KTC-a.

Domagoj Masnec, igrač KTC-a, rekao je da su protivnici mladi i iznimno poletni. “Prvo poluvrijeme smo se dobro držali s njima i bili u egalu. Na početku drugog krenuli smo dobro, a na kraju nam je nedostajalo snage i koncentracije. Jednostavno, dečki su poletni, rotiraju se stalno i svi su brzi, eksplozivni i jaki. Očekujemo pobjedu u sljedećem susretu s Moslavinom u Kutini”, najavljuje Masnec.

Silvio Ivandija, trener Sesveta, čestitao je domaćinu na cijeloj utakmici. “Stvarno su bili napadački raznovrsni i sada mi je, stvarno, jasno zašto su tolike pobjede ostvarili na domaćem parketu. To je, realno, veliko iznenađenje, ali mislim da je trener Sokač odlično posložio momčad. Držali su nas u neizvjesnosti prvo poluvrijeme. U drugom su oni energetski malo pali, a mi smo odradili obrambeni dio. Vratari nam u prvom nisu baš bili na nekoj visokoj razini. U 2. poluvremenu smo odradili čvrsto u obrani, puno bolje nego u prvom dijelu i tu smo stvorili razliku s par laganih golova iz kontre“, izjavio je Ivandija.

David Štrković, igrač Sesveta: “Očekivali smo jako tešku utakmicu u prvom poluvremenu i tako je i bilo. Na kraju je u drugom poluvremenu naša fizička sprema presudila. KTC ima iskusnu ekipu čiji igrači imaju puno toga iza sebe, ali mi smo takva ekipa koja uvijek ide naprijed što se još jednom potvrdilo u nastavku utakmice“.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.