Rukometni kup – Ivančica izbacila KTC

U Ivancu je sinoć odigrano prvo kolo kupa na regionalnoj razini. Domaći drugoligaš Ivančica, sedmoplasirana momčad u 2. HRL Sjever, priredio je prvorazredno iznenađenje izbacivši iz natjecanja 38:33 (22:16) premijerligaša KTC iz Križevaca. Dva lica križevačkih rukometaša u tri dana, odlična izvedba u prvenstvu s Osijekom i loša u Ivancu.

Križevčani su, doduše, nastupili nekompletni i očito im je prioritet prvenstvo, ali poraz od drugoligaša ne može imati popularni odjek. Ivančica je u prvom poluvremenu stvorila veliku prednost, a i sudačko mjerilo je bilo, u najmanju ruku, neujednačeno. Šest sedmeraca za domaćine, pet su iskoristili i šest minuta isključenja za goste, Tandara dvaput i Maričić. Suđenje se u drugom poluvremenu uravnotežilo, ali KTC nije smogao snage za preokret. Primaknuli su se Križevčani i na samo dva pogotka zaostatka, ali više od toga nije išlo. Naposljetku, KTC je iskoristio jedan od tri sedmerca, promašili su Perajica i Dujmović. Ivančica je, pak, iskoristila 6 od 7 sedmeraca. Domaćin je deset minuta bio s igračem manje, KTC osam.

Ivančicu su predvodili Štefičar s 11 (4) pogodaka, Marušić i Vidoni pridodali su 8, a Grahek 7 (2) pogodaka. Kod KTC-a su po 9 pogodaka postigli Marković i Jurakić, a 8 Dujmović.

KTC u subotu navečer u 7. kolu Paket24 Premijer lige gostuje u Bjelovaru. KTC: Šutalo, Marković 9, Harča, Dujmović 8, Perajica 1 (1), Jurakić 9, Maričić 3, Haman, Ezgeta 3, Tandara, Celovec, Mršić. Trener: Sokač.

Vezano

Komentari su zatvoreni.