[FOTO] Križevčani postigli dobre rezultate na Ljubljanskom maratonu

Osmero Križevčana članova AK Križevci predstavljalo je svoj grad i klub na 26. Ljubljanskom maratonu u nedjelju 23. listopada. Ovo je prva inozemna utrka na kojoj su sudjelovali organizirano i uz podršku trenera Alena Pavličeka. Iako su svi križevački trkači već sudjelovali na više velikih utrka, niti jedna nije bila masovna poput Ljubljanskog maratona. Da se radi o velikom sportskom događaju, bilo je jasno već u subotu na preuzimanju startnih paketa kad je organiziran i sajam sporta na kojem su se predstavile sve veće utrke u Europi.

Nakon kišne subote, na dan utrke padaline su se smirile, a ljubljanskim ulicama su, umjesto vode, potekle rijeke trkača uz tek povremeno osvježenje s neba. Za snagu, ohrabrenje i poticaj natjecateljima zaslužni su i brojni navijači koji su se raširili uz ograđenu stazu po cijelom gradu i uz navijačke rekvizite, trube, udaraljke i glasnice navijali za sve koji su kraj njih prolazili. Budući da su Križevčani imali majice kluba s velikim natpisom imena grada, na svakom koraku se moglo čuti: Bravo Križevci! Ajmo Križevci!

U utrci polumaratona prijavljeno je bilo 4437 trkača. Među 2780 muškaraca Sandro Novosel je zauzeo 367., a Josip Nemčić 897. mjesto, dok je među 1657 žena Ana Topolovec zauzela 657. i Katarina Jakopec 661. mjesto. Za utrku na 10 km ukupno se prijavilo 4106 sudionika. Od 2131 žene Silvia Novosel je bila 231., Nina Vukonić 245., Sanja Jurmanović 306. i Tatjana Sokač 702.

Vezano

Komentari su zatvoreni.