Veliki prasak ili ciklički Svemir – istraživanje postanka Svemira

Na posljednjem javnom predavanju u okviru projekta Future Hub Križevci dr. rer. nat. Petar Pavlović će govoriti o tome što je znanost otkrila o postanku Svemira. Pokazat će da za ideju o postanku Svemira u trenutku Velikog praska zapravo ne postoje strogi znanstveni dokazi i da su ciklički Svemir i Veliki prasak dvije otvorene opcije. Diskutirat će fizikalne i matematičke probleme povezane sa shvaćanjem singularnosti kao početka Svemira, pokazat će zašto je pitanje postanka Svemira toliko teško i trenutno se nalazi izvan mogućnosti potpunog opisa u okviru teorija koje trenutno posjedujemo.

Predavanje će se održati u utorak 25. listopada u 19 sati u učionici Pučkog otvorenog učilišta na Trgu svetog Florijana 14. Otvoreno je za javnost, ulazak je slobodan, a pitanja predavaču su dobrodošla.

Vrijednost projekta Future Hub Križevci je 1.779.092,12 kuna koje su odobrene iz operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali u sklopu natječaja „Prostori sudjelovanja – Razvoj programa revitalizacije prostora u javnom vlasništvu kroz partnerstvo OCD-a i lokalne zajednice“. Projekt Future Hub Križevci sufinanciraju Europska unija iz Europskog socijalnog fonda i Ured za udruge Vlade RH. Stajališta izložena u ovom tekstu isključiva su odgovornost Udruge P.O.I.N.T. Križevci i ni na koji se način ne smatra da odražavaju stajališta Europske unije, Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske i Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.