Maslačci učili o grupnom financiranju

Udruga “Maslačak” Križevci prošli je tjedan u prostoru udruge P.O.I.N.T. održala posljednju, dvanaestu po redu radionicu pod nazivom “Crowdfunding” u okviru EU projekta “Budimo ruka podrške”.

Radionicu je vodio Robert Pašičko, stručnjak s puno iskustva u grupnom financiranju, kreator brojnih kampanja i jedan od pokretača Crowdfunding akademije. Sudjelovali su zaposlenici i osobe za zastupanje iz Udruge “Maslačak” Križevci kao nositelj projekta, Udruge “Mali princ” Đurđevac i OSIT Bjelovar kao partneri te Centar za mlade Križevci kao suradnici na projektu. Sudionici su tijekom radionice dobili sliku grupnog financiranja, vidjeli primjere dobre prakse, a uz praktične vježbe te prezentacije svog rada u grupama, osmislili vlastite kampanje grupnog financiranja koje se uz doradu mogu primijeniti u praksi.

Ovaj Maslačkov projekt trajao je 12 mjeseci i za to vrijeme su se osposobili predstavnici OCD-a za prikupljanje sredstava te transparentno vođenje organizacija, osnažili za razvoj socijalnih usluga i pružanje učinkovitih odgovora u kriznim situacijama. Ukupna vrijednost projekta je 413.397,82 HRK, a sufinanciran je sredstvima Europske unija iz Europskog socijalnog fonda u sklopu programa 2014-2020 u iznosu 351.388,15 HRK te sredstvima Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Vezano

Komentari su zatvoreni.