Objavljen je zbornik poezije u nakladi Križevčanina Ivana Markote

Evo jedne dobre vijesti za sve ljubitelje književnosti u stihu: izašao je zbornik poezije nastale na Booksinoj radionici pod vodstvom Dorte Jagić!

Zbornik naslova Za psihom, poezijo! sadrži sabrane pjesme polaznica i polaznika radionice koja se u Booksi obržavala u 2022. godini, a one i oni su: Bojan Krištofić, Branka Trbović, Estela Perkov, Ivan Markota, Jasna Dragić, Klara Latinac, Petra Zorica, Sonja Jambor, Tatjana Ćaćić, Tena Tadić i Željana Karlović.

Idejni začetnik i urednik zbornika je polaznik Ivan Markota, a predogovor je napisala Dorta Jagić: “Ova generacijski, svjetonazorski i poetički krajnje raznolika i šarena ekipa autora osvaja osobitom harmonijom u svojoj heterogenosti. Jer je, sabrana na radionici poezije, od samog početka druženja bila nadahnuta i dobro uigrana. Kvaliteti ove poezije, osim nesumnjiva talenta, pomogla je moć izravne razmjene uvida, kritika svih napisanih pjesama u zajedništvu.”

Zbornik je dostupan u elektronskom obliku, a možete ga preuzeti na poveznici! Čestitamo polaznicima i polaznicama radionice i želimo im puno pjesničkih uspjeha!

Izvor: Booksa.hr

Vezano

Komentari su zatvoreni.