Najava radio emisije: Ne dirajte mi krugove, br. 1390

Prof. Matko Milin na Future Hubu 29. rujna 2022. (foto Andrej Dundović)
Prof. Matko Milin na Future Hubu 29. rujna 2022. (foto Andrej Dundović)
Prof. Matko Milin na Future Hubu 29. rujna 2022. (foto Andrej Dundović)

U Temi Krugova slušamo drugih petnaestak minuta predavanja koje je u četvrtak, 29. rujna navečer u Multimedijskoj dvorani Gradske knjižnice Franjo Marković održao prof. dr. sc. Matko Milin, pod nazivom Nebeske pećnice: nastanak i nestanak elemenata. Bilo je to 15. predavanje u nizu znanstveno-popularnih predavanja koje organiziraju AD Perzeidi i udruga P.O.I.N.T. u sklopu projekta Future Hub Križevci.

Novi naslovi u gradskoj knjižnici su: na dječjem odjelu Enola Holmes: Slučaj nestalog markiza Nancy Springer, na odjelu knjiga za mlade Bluesman Raula Arina, na odjelu beletristike Ne postoji sutra u Atru: Priče iz Afrike Matine Divić, a na stručno-znanstvenom odjelu: Poslije apokalipse Srećka Horvata. Saznajemo i o programima u Multimedijskoj dvorani u sljedećih tjedan dana.

Na današnji datum rođeni su Jean Cocteau i Eleanor Roosevelt, Jimmy Carter je proglašen dobitnikom Nobelove nagrade za mir, a umrli su James Prescott Joule i Arthur Rimbaud.

U Vijestima Krugova saznajemo o još nekim Nobelovim nagradama za ovu godinu, te o izložbi posvećenoj braći Seljan postavljenoj u Boliviji. Najavljujemo neke događaje u Križevcima u sljedećih tjedan dana, na programima Culture Shocka i Pinklecfesta te aktivnosti u projektu Future Hub Križevci.

U Svemirskom kutku spominju se godišnjice nekih događaja na području astronomije i astronautike, kao i aktualni događaji s tih područja, te informiramo o položajima i gibanjima vidljivih objekata na našem nebu ovih dana. Posebno ističemo novi mogući termin lansiranja Artemisa 1, da je Mjesec možda nastao u roku od samo nekoliko sati te da je postignut rekord u istovremenom broju ljudi u orbiti oko Zemlje.

Neki su glazbeni prilozi vezani uz teme, novosti, događaje i obljetnice koje spominjemo u emisiji, pa tako slušamo glazbu Antuna Brucknera i Jakova Gotovca, a pjesme Edith Piaf, te grupa Kansas i Love and Rockets.

Emisija Ne dirajte mi krugove broj 1390 na programu je Radija Križevci (96,6 MHz) u utorak, 11. listopada od 17 sati, a snimka će uskoro biti dostupna na web stranicama Future Huba Križevci. Moguće su neke manje izmjene u sadržaju emisije, koje se mogu dogoditi nakon objave ove najave. Ugodno vam slušanje putem etera i preko računalne mreže!

Vrijednost projekta Future Hub Križevci je 1.779.092,12 kuna koje su odobrene iz operativnog programa
Učinkoviti ljudski potencijali u sklopu natječaja „Prostori sudjelovanja – Razvoj programa revitalizacije
prostora u javnom vlasništvu kroz partnerstvo OCD-a i lokalne zajednice“. Projekt Future Hub Križevci
sufinanciraju Europska unija iz Europskog socijalnog fonda i Ured za udruge Vlade RH. Stajališta izložena u
ovom tekstu isključiva su odgovornost Udruge P.O.I.N.T. Križevci i ni na koji se način ne smatra da
odražavaju stajališta Europske unije, Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske i Nacionalne zaklade za
razvoj civilnoga društva.


Vezano

Komentari su zatvoreni.