Matija svirao Arsena i obećao da će se vratiti

Pred stotinjak Križevčana, Matija Dedić je sinoć u Velikoj dvorani Hrvatskoga doma svirao antologijske skladbe s Porinom nagrađenog albuma “Matija svira Arsena”, kojima je odao čast radu svog oca Arsena Dedića. Koncert je otvorio temom iz kultne serije U registraturi, nastavio s klasicima poput Sve što znaš o meni, Kuća pored mora, Moderato cantabile, Ni ti ni ja, Dida moj i odsvirao svoju autorsku kompoziciju posvećenu ocu. Na pozornicu se vratio na poziv publike i završio skladbom Vraćam se uz obećanje da će sigurno opet doći. Matijin koncert u Križevcima dio je programa Culture Shock Festivala na kojem je gostovao i Arsen prije deset godina.

Nemam razloga podilaziti publici, ali moram reći da mi je jako ugodno svirati jer imam osjećaj da me pratite. Atmosfera je vrlo klasična i zahvalan sam vam na tome, olakšali ste mi nastup i uživao sam. Nadam se da ćete me pozvati opet i da ću se skoro vratiti“, rekao je Dedić. Osim glazbeno dobro odgojene publike, pohvalio je i klavir i dvoranu Hrvatskog doma.

Culture Shock Festival već 18. godinu organizira udruga P.O.I.N.T. kao spoj obrazovanja, suvremene umjetnosti, kulture i društvenih događanja uz kvalitetne i aktualne izvođače, predavače i izlagače. Partneri festivala su Gradska knjižnica Franjo Marković, Pučko otvoreno učilište, Turistička zajednica Grada Križevaca i Zaklada za lokalni razvoj i solidarnost “Volim Križevce”, a pokrovitelji festivala su Grad Križevci, Ministarstvo kulture i medija te Koprivničko-križevačka županija.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.