Zbog velikog interesa dodatna projekcija filma Nosila je rubac črleni

Filmski vikend u Kinu Križevci počinje u petak u 20 sati filmom Ne brini draga. Radnja filma se odvija tijekom pedesetih godina prošlog stoljeća gdje, u sklopu izoliranog korporacijskog grada u srcu kalifornijske pustinje, žive Alice i njezin suprug Jack. On, kao i svi ostali muškarci u gradu, radi za Franka, koji je rukovoditelj tajnog projekta Victory. Dok muškarci dane provode u sjedištu projekta Victory, radeći na “razvoju progresivnih materijala”, njihove supruge – uključujući i Frankovu elegantnu partnericu, Shelley – svoje vrijeme provode uživajući u ljepoti, luksuzu i razvratu te iste zajednice. Život je savršen, a kompanija zadovoljava potrebe svakog stanara. Sve što traže zauzvrat je diskrecija i neupitna predanost cilju pobjede. Ono što djeluje kao idilično predgrađe uskoro postaje poprište čudnih događaja.

Redatelj Brett Morgen je 2018. dobio pristup arhivu Davida Bowieja, koji obuhvaća cijeli životni materijal, uključujući opsežan katalog neviđenih snimaka i osobnu kolekciju njegove vlastite umjetnosti i poezije. Morgen je proveo četiri godine sklapajući film Moonage Daydream i još osamnaest mjeseci dizajnirajući zvučnu kulisu, animacije i paletu boja. Utemeljen glazbom i riječima Davida Bowieja, film poziva publiku da uroni u jedinstveni svijet koji je ‘Bowie’. Prikazuje se u subotu od 20 sati.

Ovotjedni crtić Put oko svijeta u 80 dana najavljuje avanturu simpatičnog minijaturnog Passepartouta, mladog znanstvenika koji oduvijek sanja o tome da postane veliki istraživač. Jednog dana, on se susreće s Phileasom, žapcem koji prihvaća okladu da će u 80 dana obići svijet. Iskoristivši životnu priliku u kojoj će obići niz egzotičnih zemalja, Passepartout kreće sa svojim novim prijateljem u ludu i uzbudljivu avanturu punu obrata i iznenađenja. Crtić se prikazuje u subotu u 17 i u nedjelju u 10 sati.

S obzirom na to da su u rekordnom roku rezervirana sva mjesta za domaću komediju Nosila je rubac črleni, Kino Križevci ponudilo je još jedan termin u nedjelju u 17 sati. Sveznajući Isus Krist, prefrigana kuma Anka i brbljava svinja Beba protagonisti su romantične komedije s puno pjevanja čija radnja je smještena u pitomo Hrvatsko zagorje ratnih devedesetih. Od oružja prisutni su tek lovačka puška i plastični pištolj. Sitnim vezom slatko-gorkih zapleta dominiraju drama prve svinjske ljubavi u trenutku zračne uzbune te kvar frizerske haube na pola frizure. Svadba, prošćenje, prpošni napjevi, dezerteri, Majka Božja, sir, vrhnje i happy end su uključeni! Karte se mogu rezervirati na stranici kina.

Vezano

Komentari su zatvoreni.