Od ovog tjedna cijepljenje i u Križevcima

Samo jedan termin cijepljenja protiv COVID-a bio je najavljen za Križevce u rujnu, dok je Zavod za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije u Koprivnici to organiziralo drukčije pa se od sredine mjeseca građani tamo mogu cijepiti svaki radni dan. Kako je organizirano cijepljenje u našoj županiji i zašto u Križevcima nema više termina, pokušali smo doznati od ravnateljstva Zavoda.

Zbog pojačanog interesa za cijepljenje protiv COVID-a u Križevcima kreće cijepljenje u Ispostavi Križevci kod dr. Radičeka svakog utorka i petka u vremenu od 12 do 14 sati. Cijepiti se može sa “običnim” i “adaptiranim” cjepivom koje sadrži Omicron varijantu, već prema tome o kojoj se dozi radi“, odgovaraju.

Dodatnu zbrku izazvala je informacija sa stranica Zavoda za javno zdravstvo gdje piše da je cijepljenje moguće i kod izabranog liječnika obiteljske medicine, no građani nam javljaju da to nije istina jer su ih njihovi liječnici odbili uz tvrdnje da nemaju cjepivo. Županijski Zavod za javno zdravstvo poziva se na dopis koji je Ministarstvo zdravstva 9. rujna uputilo svim obiteljskim liječnicima u primarnoj zdravstvenoj zaštiti. Kažu da liječnici mogu preuzeti cjepivo u Zavodu za javno zdravstvo i, ako žele, mogu cijepiti svoje pacijente.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.