U nedjelju obilježavanje Međunarodnog dana joge

“Ananda” Križevci poziva u nedjelju, 18. lipnja 2017. godine na obilježavanje Međunarodnog dana joge, koje će se održati u parku Gustava Bohutinskog u Križevcima s početkom u 9 sati. Ujedinjeni Narodi su 2014. godine donijeli rezoluciju kojom priznaju jogu kao neprocjenjiv dar cijelom čovječanstvu. Njena se starost procijenjuje na više od 5000 godina te je jedna od rijetkih ljudskih aktivnosti koje su preživjele toliki test godina. Kao službeni Međunarodni dan joge je odabran je 21. lipnja – najdulji dan u godini.

– Pozivamo sve zainteresirane, i staro i mlado, na jutarnji sat joge na otvorenom u nedjelju u prekrasnom parku ispred Učeničkog doma kako bi se pridružili svijetu u nastojanju poboljšanja kvalitete života nas samih, a time i društva u kojem živimo, istaknula je trenerica joge Olga Razum Šujica, napomenuvši da je sudjelovanje potpuno besplatno, a potrebno je donijeti prostirku za vježbanje, ručnik i laganu dekicu za kratko opuštanje, uz neizostavnu dobru volju i osmijeh.

Spomenuta rezolucija potvrđuje benefite koji proizlaze iz prakse joge: ujedinjenje uma i tijela, zauzdavanje tokova negativnih misli, korekcija ophođenja prema sebi i prema svijetu oko sebe, učinkovitije nošenje s dnevnim izazovima i stresnim situacijama itd. Također, redovito prakticiranje yoga tehnika dovodi do napuštanja negativnih i štetnih ponašanja i navika, tjelesne i mentalne discipline što u konačnici vodi do ispunjenja i harmonije između čovjeka i same prirode.

Obrt “ANANDA” bavi se njegom tijela, uma i duha kroz grupne i individualne satove yoge, poput asana vježbi i pranayama tehnika disanja i meditacije, a sve u svrhu poboljšanja kvalitete života klijenata. Dođite i uživajte u oazi mira na početku ili kraju vašeg radnog dana.
– Joga nedvojbeno predstavlja holistički pristup čovjeku i njegovom zdravlju, a kroz promjenu stila života i povečavajući vlastitu svijest, mijenjamo sebe, društvo i zajednicu u cijelini, zaključuje Razum Šujica.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.