Održana Proljetna kreativa na Nemčićevom trgu

U suradnji Grada Križevaca, Turističke zajednice Grada Križevaca i križevačkih kreativaca, u subotu je na Trgu Antuna Nemčića odrržan sajam kreative križevačkog kraja. Na sajmu su posjetitelji mogli razgledati i kupiti brojne rukotvorine, od ukrasnih i umjetnih predmeta do nakita, igračaka i suvenira. Sudjelovali su Emina Baričević, Domaća radinost Marija Novak, Gornjegradsko dobrotvorno i kulturno društvo „Lipa“ Križevci, domaća radinost Ivan Rođak, domaća radinost Davor Zrinski, Obrt „Čarbona heklica“, domaća radinost „Baka i mama“, domaća radinost Kišiček, obrt „Škatuljica“, GDCK Križevci „Članice Dnevnog boravka“ i obrt “Faber Artisan”. Sajam su obišli župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren sa zamjenikom Ratimirom Ljubićem, gradonačelnik Mario Rajn sa zamjenikom Danijelom Šaškom i direktorica Turističke zajednice Grada Križevaca Olinka Gjigaš.

Osim prezentacije i prodaje rukotvorina, građani su se mogli uključiti i u nekoliko prigodnih programa u skladu s epidemiološkim mjerama. Održana je radionica oslikavanja platnenih torbi pod vodstvom Jadranke Šogorić, a obilježen je Međunarodni dan joge kroz održavanje sata „Joge za djecu“ i sata „Joge za sve“ pod vodstvom Olge Razum Šujice i Ljiljane Budić. Ovim povodom Križevce je posjetio g. Manohar Lal, drugi tajnik i glavni kancelar Veleposlanstva Republike Indije prilikom čega mu je direktorica Turističke zajednice Grada Križevaca uručila prigodni poklon.

Također, tijekom dana građani su mogli razgledati i radove seniora Križevačkog likovnog kruga na temu „Križevačke vedute“, a križevački ulični festival edukacije i razbibrige K.U.F.E.R. i ove godine ponudio je raznovrstan sadržaj u dva dana uz izložbu, predstave i glazbeni program na otvorenom u dvorištu Galerije K2.

Vezano

Komentari su zatvoreni.