SPARK za najmlađe – medo Paddington i 3D olovke hit među klincima

Do zadnjeg mjesta bila je popunjena radionica printanja 3 D modela tematskih likova koju su u sklopu projekta SPARK, u učionici Pučkog otvorenog učilišta, ovaj tjedan vodili knjižničari Marina Srbljinović, Viktorija Šegina i Lovro Janeš. U četvrtom ciklusu radionica SPARK za najmlađe koji je nazvan “Tjedan mede Paddingtona”, djeca od tri do sedam godina učila su koristiti 3D olovke za printanje i promatrali su kako 3D printer izrađuje medvjedića, glavni lik priče Michaela Bonda o kojem su pričali na radionici.

Svako dijete je dobilo svog medvjedića kojem je svatko od njih, pomoću 3D olovke, izradio kišobran. Bilo je jako zabavno“, otkrili su nam knjižničari. Osim modernih tehnologija, djeca su vježbala i finu motoriku izrađujući ginjol lutke medvjedića od papira, a pritom su morali slušati i pratiti upute te vježbati strpljenje. Pogledali su i film iznenađenja.

Projekt SPARK – “Sinergija prirodoslovaca, astronoma, računaraca Križevaca” provodi se u sklopu Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. u okviru poziva Jačanje kapaciteta organizacija civilnoga društva za popularizaciju STEM-a. Trajat će dvije godine i ukupna vrijednost mu je 2.907.579,89 kuna. Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Projekt sufinancira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske. Sadržaj objave isključiva je odgovornost udruge P.O.I.N.T. Za više informacija o EU fondovima www.strukturnifondovi.hr i www.esf.hr.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.