Večeras druženje s predavanjem o kulturnoj baštini u Gornjogradskom društvu “Lipa”

Gornjogradsko dobrotvorno i kulturno društvo “Lipa” obilježava međunarodni dan kulturne baštine prigodnim druženjem uz predavanje Ozrena Blageca, višeg kustosa Gradskog muzeja Križevci, koje će se održati u utorak, 20. rujna 2022. u prostorijama Društva u Domu sv. Marka Križevčanina, Sviličićev put 1. Predavanje je naslovljeno “Kulturna baština Križevaca i Hrvatske”, a počinje u 19 sati.

Manifestacijom Dani europske baštine pod vodstvom Vijeća Europe i Europske komisije proslavlja se kulturna baština svih europskih zemalja, regija, gradova i manjih sredina. Ovogodišnje izdanje obilježava se diljem Europe pod zajedničkim naslovom Održivost baštine, a u Hrvatskoj se održava tijekom rujna i listopada.

Kulturna baština, materijalna i nematerijalna, zajedničko je bogatstvo čovječanstva u svojoj raznolikosti i posebnosti, a njena zaštita jedan je od važnih čimbenika za prepoznavanje, definiranje i afirmaciju kulturnog identiteta. Mjesec rujan, točnije 23. rujna posvećen je tome danu. U zaštiti kulturne baštine EU surađuje s Vijećem Europe, Organizacijom UN-a za obrazovanje, znanost i kulturu (UNESCO) i drugim međunarodnim organizacijama.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.