Rebalans proračuna i naplata parkiranja – najvažnije teme sutrašnje sjednice Gradskog vijeća

Rebalans proračuna i donošenje Odluke o organizaciji i načinu naplate parkiranja u Križevcima, najvažnije su teme devete sjednice Gradskog vijeća na kojoj će, u srijedu od 18 sati, vijećnici raspravljati o 22 točke dnevnog reda. Izmjenama i dopunama proračuna osiguravaju se dodatna sredstva za sufinanciranje solarnih elektrana, i to za 300 tisuća kuna pa novi plan za tu stavku iznosi 1.3 milijuna kuna, najavio je danas gradonačelnik Mario Rajn na konferenciji za medije uoči sutrašnje sjednice.

Interes za postavljanje fotonaponskih elektrana na krovove privatnih kuća je i više nego vidljiv pa želimo pomoći građanima sad u doba energetske krize“, objasnio je Rajn i dodao da svi solari moraju biti ugrađeni do kraja godine. Dodatnih 50 tisuća kuna dobit će udruga Maslačak, a još 40 tisuća kuna osigurava se knjižnici za kupnju bibliobusa. Rebalansom proračuna predviđeno je pola milijuna kuna za kupnju 86 udjela u Radiju Križevci od dosadašnjeg privatnog suvlasnika i direktora Tihomira Komljenovića. On je ostale suvlasnike, Grad i tri Općine, obavijestio da namjerava prodati svoj dio, a Grad je, objašnjava gradonačelnik, sukladno internom dogovoru s ostalim suvlasnicima, iskazao interes za kupnju.

U ovom trenutku je najbitnije da ljudi koji tamo rade imaju vid stabilnosti i znak da i dalje mogu raditi svoj javni posao. Procjenom vrijednosti poduzeća koju smo naručili, utvrđena je nešto manja vrijednost pa će iznos biti za par desetaka tisuća kuna manji od 500 tisuća kuna“, kaže gradonačelnik odgovarajući na pitanje zašto Grad kupuje dodatne udjele u ovom mediju.

Pred vijećnicima će napokon biti i Odluka o organizaciji i načinu naplate parkiranja u Križevcima kojom su predviđene četiri zone, a novost je da će u četvrtoj zoni parkiranje biti besplatno čak 180 minuta. Naplata parkiranja počet će od 1. siječnja pa će i cijene biti u eurima. Doznajemo da bi u prvoj zoni sat parkiranja trebao koštati do jednog eura.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.