Dogovoren program obilježavanja Dana branitelja i 31. obljetnice oslobođenja vojarne

Program obilježavanja Dana branitelja Domovinskog rata grada Križevaca i 31. obljetnice oslobođenja vojarne u Križevcima i skladišta naoružanja Široko Brezje počinje 16. rujna cjelodnevnim obilaskom mjesta pogibije križevačkih branitelja, zapadnoslavonskog bojišta, dogovoreno je ovaj tjedan na sjednici Odbora za branitelje Grada Križevaca. nakon obilaska mjesta pogibije, tradicionalno će se u 18 sati položiti vijenci i zapaliti svijeće na Spomen obilježju žrtvama Domovinskog rata kod šumarije u znak sjećanja na poginule branitelje Miljenka Klobučara i Marija Jembreka.


Na samu obljetnicu oslobađanja vojnih objekata, 17. rujna, program započinje u 9 sati svetom misom zahvalnicom za poginule branitelje u crkvi sv. Ane, a nakon toga će branitelji u koloni doći do spomen obilježja „Ponos braniteljima – u znaku križa“ u Ulici Franje Tuđmana gdje će se, uz prigodne govore, položiti vijenci i zapaliti svijeće.

Grad Križevci poziva obitelji poginulih branitelja, branitelje i ostale sudionike oslobođenja vojnih objekata da se priključe ovogodišnjem obilježavanju Dana križevačkih branitelja i 31. obljetnici oslobođenja vojarne i skladišta naoružanja.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.