Hit predstava početkom rujna stiže u Križevce, nabavite ulaznice na vrijeme

18. Culture Shock Festival počinje u subotu, 27. kolovoza, kada nas očekuje dvostruki program – izložba Ivana Ivanovića i 30. Pub inKVIZicija. No, već sljedeći tjedan stiže novi event, a radi se o vrlo uspješnoj predstavi Malog Teatra – Don Quijote od Hrvatske. Predstava je na rasporedu u subotu, 3. rujna u 20 sati u Velikoj dvorani Hrvatskog doma, a ulaznice su puštene u prodaju te se mogu kupiti online putem Entrija, odnosno fizički u Križevcima u poslovnici Mail Boxes Etc. u ulici bana Josipa Jelačića 1. Manji kontingent “Early bird” ulaznica u prodaji je od 30 kuna, a nakon što se rasprodaju, cijena raste na 40 kuna.

>>> Link za kupovinu ulaznica

Predstava “Don Quijote od Hrvatske” satira je za dva glumca po motivima Cervantesovog Don Quijotea. U autoreferencijalnoj predstavi, dvoje glumaca izlazi pred publiku i izvodi bazičnu verziju nekadašnjeg spektakla o bistrom vitezu od Manche. Jedino što je ostalo od nekadašnje raskošne produkcije Malog teatra jest najava predstave. Sve ostalo, scenografija, kostimi, glazba, pa čak i glumački ansambl, s vremenom je nestajalo pod utjecajem ovih ili onih (ne)prilika u kulturi i nezavisnom kazalištu.

Kroz predstavu se pred publikom otkriva problem za problemom, no unatoč svemu dvojica glumaca spašavaju predstavu svojom dinamičnom međuigrom u kojoj se izmjenjuju smijeh i suze, sukob i igra. Don Quijote od Hrvatske je tu da prokaže krivde i nepravde, da nam pruži posljednji poziv upomoć i vrati nas tamo gdje je bitno – u kazalište kao mjesto susreta društva, zabave, smijeha, suza, umjetnosti i zdravog razuma.

U predstavi igraju Sven Jakir i Igor Baksa, za tekst je zaslužan Igor Baksa, za dramaturgiju Anja Pletikosa, dok vizualno oblikovanje potpisuje Lorna Kalazić.

18. Culture Shock Festival organizira Udruga P.O.I.N.T., partneri festivala su Gradska knjižnica Franjo Marković, Pučko otvoreno učilište, Turistička zajednica Grada Križevaca i Zaklada za lokalni razvoj i solidarnost “Volim Križevce”, a pokrovitelji festivala su Grad Križevci, Ministarstvo kulture i medija te Koprivničko-križevačka županija.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.