Završila je kupališna sezona

Jučer je završila kupališna sezona na križevačkom bazenu, potvrdio nam je zakupac Željko Evačić. Iako je planirao raditi još sljedeći tjedan, zbog radova na stadionu i dizalice koja je morala ući u prostor oko bazena, dogovoreno je da kupalište zatvore par dana ranije. Što se tiče sezone, bila je prosječna.

Nisam ni posebno zadovoljan, ali ni nezadovoljan. U 40-ak dana u gradskim bazenima osvježenje je potražilo oko 6 tisuća građana“, rekao je Evačić. Ove godine vrijeme je poslužilo pa je uspješno odrađena škola plivanja za učenike trećih razreda osnovnih škola i program “Hrvatska pliva” zahvaljujući kojem je, u organizaciji križevačke Zajednice športskih udruga, proplivalo još 80-ak djece.

Mali bazen je, podsjetimo, ove godine proslavio 70. rođendan, dok je njegov veći brat dvije godine mlađi. Bazeni su izgrađeni na močvarnom terenu na hrastovim trupcima i kamenim pločama prema projektu zagrebačkog graditelja i stručnjaka Miroslava Plivelića. Izgrađeni su u doba kad ni veći gradovi nisu imali dva bazena i danas su, po starosti, spremni za mirovinu. Križevčani trebaju bazene, a gradski bazeni trebaju – obnovu.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.