Prva Olimpijada čitanja – učenici iznenadili i knjižničare

Već su spremne medalje za najbolje čitače na Olimpijadi čitanja, koju od ove godine organizira križevačka knjižnica za učenike nižih razreda osnovnih škola. Knjižničari su oduševljeni odazivom jer se prijavilo više od 60 učenika koji čitaju više od mnogih odraslih pa je na popis knjiga dodano još naslova.

Upravo printamo još dnevnika čitanja jer je većina učenika svoje dnevnike već ispunila. Naime, za svaku pročitanu knjigu u dnevnik dobivaju bedž-naljepnicu, mjesta ima za 20 naljepnica, a već su pročitali puno više knjiga pa smo pripremili još dnevnika“, rekla nam je knjižničarka Maja Petračija, ponosna na učenike i zadovoljna akcijom koja je potaknula djecu na čitanje. Pohvalila je i učiteljice i školske knjižničarke koje su animirale i potaknule učenike da se uključe u Olimpijadu čitanja koju je osmislila i već nekoliko godina je provodi koprivnička knjižnica.

Djeca su aktivna i na mrežnoj stranici Olimpijade na kojoj ostavljaju recenzije i preporuke za čitanje. Trenutačno je najpopularnija Mačak na kampiranju Svena Nordqvista, iz serijala priča o uzbudljivim dogodovštinama farmera Pettsona i njegovog mačka Findusa. “Olimpijada je pun pogodak! Čita se do kraja kolovoza, a onda ćemo prirediti proglašenje najboljih. Sve ćemo ponoviti i iduće godine i nadamo se još boljem odazivu“, rekla nam je Maja Petračija.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.