Devetnaestogodišnjak sadio indijsku konoplju i ‘dilao’ marihuanu

Policijski službenici Policijske uprave koprivničko-križevačke dovršili su kriminalističko istraživanje nad osumnjičenim 19-godišnjakom s križevačkog područja, zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela – nedozvoljena trgovina, neovlaštena proizvodnja i promet drogama te omogućavanje trošenja droga.

Sumnja se da je osumnjičeni nezakonito preko internet aplikacije kupovao predmet čiji je promet ograničen te da je tijekom ove godine na križevačkom području neovlašteno uzgajao stabljike konoplje tipa droga u svrhu proizvodnje droge marihuane i davao na uživanje drogu marihuanu trojici 19-godišnjaka s križevačkog područja.

Temeljem naloga Županijskog suda u Bjelovaru izvršena je pretraga kuće, drugih prostorija i vozila te je pronađeno i oduzeto 67,41 gram biljne materije nalik na drogu marihuanu, tri tablete droge MDMA, manja količina sjemenki indijske konoplje te oprema, materijal i tvari koje se mogu uporabiti za izradu droga. Također, u šumskom predjelu nedaleko Križevaca je pronađeno i oduzeto 10 komada stabljika konoplje tipa droga visine od 31 do 57 centimetara, koje je također uzgojio osumnjičeni.

Zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela nedozvoljena trgovina, neovlaštena proizvodnja i promet drogama te omogućavanje trošenja droga protiv osumnjičenika je podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu i predan je pritvorskom nadzorniku.

Vezano

Komentari su zatvoreni.