Najava radio emisije: Ne dirajte mi krugove, br. 1383

Zvjezdarnica u izgradnji 18. srpnja 2022. (foto R.Matić)
Zvjezdarnica u izgradnji 18. srpnja 2022. (foto R.Matić)

U Temi Krugova slušamo prvu polovinu snimke predstavljanja Kozmološkog centra i instituta u Križevcima medijima 30. lipnja. Predstavljači su dr.sc. Andrej Dundović i dr.sc. Petar Pavlović.

Novi naslovi u gradskoj knjižnici su: na dječjem odjelu Noć na Zemlji Jasmine Kosanović, knjiga za mlade je Škola opasna po život: Lekcija prva Schoolomance Naomi Novik, na odjelu beletristike Snijeg Johna Banvillea, a na stručno-znanstvenom odjelu Zeleni život vege mama Ive Janeš i Ivane Šimić.

Na današnji datum rođeni su Ivan Ranger, Samuel Colt, Edgar Degas, Vladimir Majakovski i Herbert Marcuse, bio je veliki požar Rima, kod Osijeka su Turci dovršili Sulejmanov most, otvorena je pariška podzemna željeznica, izveden je prvi napad s nosača aviona, otvoreno je nekoliko olimpijskih igara, umrli su Francesco Petrarca i Janez Puh.

U Vijestima Krugova saznajemo da je otvoren rimski sarkofag u Vinkovcima, da su otkriven dosad nepoznati Van Goghov autoportret i crteži Franza Kafke, a informiramo i što se događa na 4. Križevačkom ljetu i u Galeriji K2.

U Svemirskom kutku spominju se godišnjice nekih događaja na području astronomije i astronautike, kao i aktualni događaji s tih područja, te informiramo o položajima i gibanjima vidljivih objekata na našem nebu ovih dana. Posebno ističemo novosti s teleskopa James Webb i smjenu na čelu Roskosmosa.

Neki su glazbeni prilozi vezani uz teme, novosti, događaje i obljetnice koje spominjemo u emisiji, pa tako slušamo glazbu Marianne Auenbrugger, Franza Liszta, Briana Maya, to jest grupe Queen, te grupe Lynyrd Skynyrd.

Emisija Ne dirajte mi krugove broj 1383 na programu je Radija Križevci (96,6 MHz) u utorak, 19. srpnja od 17 sati, a snimka će uskoro biti dostupna na web stranicama Future Huba Križevci. Moguće su neke manje izmjene u sadržaju emisije, koje se mogu dogoditi nakon objave ove najave. Ugodno vam slušanje putem etera i preko računalne mreže!


Vrijednost projekta Future Hub Križevci je 1.779.092,12 kuna koje su odobrene iz operativnog programa
Učinkoviti ljudski potencijali u sklopu natječaja „Prostori sudjelovanja – Razvoj programa revitalizacije
prostora u javnom vlasništvu kroz partnerstvo OCD-a i lokalne zajednice“. Projekt Future Hub Križevci
sufinanciraju Europska unija iz Europskog socijalnog fonda i Ured za udruge Vlade RH. Stajališta izložena u
ovom tekstu isključiva su odgovornost Udruge P.O.I.N.T. Križevci i ni na koji se način ne smatra da
odražavaju stajališta Europske unije, Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske i Nacionalne zaklade za
razvoj civilnoga društva.

Vezano

Komentari su zatvoreni.