Preko ravnatelja zagrebačkih škola do budućih turističkih posjeta

Destinacijska agencija Križevci organizirala je prošli tjedan dolazak ravnateljica i ravnatelja zagrebačkih osnovnih škola i predstavnika Školske knjige u Križevce s namjerom predstavljanja grada kao destinacije za izlete školskih i sindikalnih grupa, objavio je DAK na stranici društvene mreže Facebook. Boravak u Križevcima počeo je na Magdinim vrtovima, a nakon pića dobrodošlice direktorica DAK-a Gordana Kapor odvela ih je do buduće križevačke zvjezdarnice gdje su uz predstavnike udruge Perzeidi teleskopom promatrali Sunce.

Pozdravio ih je i gradonačelnik Mario Rajn, a obilazak grada nastavili su posjetom tvornici čokolade Hedona, predstavljanjem Razvojnog centra i tehnološkog parka, kino dvorane i kongresnih dvorana, posjetom Gradskom muzeju Križevci, usponom na toranj Hrvatskog doma. Službeni razgled u pratnji turističkog vodiča nastavili su obilaskom Strossmayerovog i Nemčićevog trga, crkve sv. Ane i Pavlinskog samostana, crkve sv. Križa, Munjare, Županijske palače, Križevačkih tunela i Grkokatoličke katedrale, a upoznali su i Križevačku djevojačku stražu. Zagrebački ravnatelji, navodi agencija, kušali su čokoladu, štruklje, Križevačko pivo i sladoled lokalnih slastičara te domaće specijalitete na Seoskom imanju Rakić.

Destinacijska agencija nastoji privući posjetitelje u Križevce, što u današnje vrijeme konkurentnosti nije lako, no svaka nova grupa nam je velika radost i motivacija“, kaže direktorica Kapor koja je, glumeći Magdu Logomer Herucinu, traktorom provozala goste do jezera Čabraji.


20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.