Dodatkom na plaću Grad želi privući liječnike specijaliste

Rebalansom proračuna za koji je na 8. sjednici Gradskog vijeća glasalo 10 od prisutnih 17 vijećnika, uvedena je nova aktivnost Liječnici specijalisti, kojom će Grad pokušati privući liječnike u križevački Dom zdravlja. Predviđena su sredstva koja bi se isplaćivala kao dodatak na plaću liječnika specijalista kojih u gradu nedostaje. Naime, Križevčani se već godinama osjećaju kao građani drugog reda jer u svom gradu ne uspijevaju dobiti zdravstvene usluge kakve imaju stanovnici drugih sredina. Još od početka 2019. kad je jedan od dvoje križevačkih pedijatara otišao u zasluženu mirovinu, Županija koja je osnivač Doma zdravlja nije uspjela zaposliti stalnog pedijatra, već uskaču liječnici iz Bjelovara i Čakovca, svaki po par dana. Slična priča je i sa specijalistom ginekologije, a Dom zdravlja Koprivničko-križevačke županije i ove je godine otvorio natječaj za dva ginekologa i pedijatra, međutim zainteresiranih nema.

Otvoren je i natječaj za specijalista medicine rada i sporta, a dobiju li ga, Križevčani više ne bi trebali putovati u druge gradove kako bi obavili zdravstvene preglede kojima se utvrđuje zdravstvena i radna sposobnost, što im treba pri zapošljavanju i polaganju vozačkih ispita. Zasad, kako je najavljeno na konferenciji za medije uoči sjednice Gradskog vijeća, postoji inicijativa da bi takav specijalist došao u križevački Dom zdravlja, no ugovor još nije potpisan. U proračunu je osigurano 100 tisuća kuna za sljedećih šest mjeseci kao dodatak na plaću jednog liječnika.

Cilj ovog programa je privući gotove liječnike specijaliste u Križevce kako bi se riješio ovaj problem. Uspijemo li pronaći i pedijatra i ginekologa, sredstva ćemo povećatino moram naglasiti da ćemo inzistirati na suradnji sa Županijom koja je osnivač Doma zdravlja“, najavio je Rajn. 

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.