KUD “Prigorje ” predstavljat će županiju na Vinkovačkim jesenima


Iako se brojna društva osipaju i nestaju, pogotovo zbog pandemije posljednje dvije godine, XXIV županijska smotra izvornog i koreografiranog folklora u nedjelju u Svetom Petru Orehovcu ipak je okupila deset društava s područja Koprivničko – križevačke županije. U novoj sportskoj dvorani Osnovne škole pokazali su svoj trud i rad pred selektorima Hrvatskog sabora kulture dr.sc. Tvrtkom Zebecom, Zrinkom Posavec i Vesnom Peršić Kovač, koji su pohvalili sve sudionike i čestitali im što njeguju i čuvaju baštinu i ne odustaju usprkos svim izazovima.


Najboljim društvima u kategoriji izvornog folklora proglašena su KUD “Prigorec” – Sveti Petar Orehovec koji će ove godine predstavljati županiju na državnim susretima u Čakovcu te KUD “Prigorje” Križevci koji će predstavljati županiju na Vinkovačkim jesenima. Najuspješnije društvo u kategoriji koreografiranog folklora proglašeno je KUD “Petar Preradović” iz Đurđevca, koje će Koprivničko – križevačku županiju predstavljati na državnim susretima.

KUD Prigorje Križevci nastavlja nizati uspjehe, pohvaljeni su za nove izvedbe kojima svake godine dokazuju bogatstvo baštine Križevačkog Prigorja. Organizator događanja je Zajednica kulturno umjetničkih udruga Koprivničko-križevačke županije, a domaćin KUD “Prigorec” – Sveti Petar Orehovec.

Vezano

Komentari su zatvoreni.