Prerezana vrpca na društvenom domu u Carevdaru

Gradonačelnik Mario Rajn u nedjelju je rezanjem vrpce svečano otvorio rekonstruirani društveni dom u Carevdaru. Riječ je o projektu vrijednom 7.118.158,29 kuna od čega je 5.998.334,72 kuna sufinancirano sredstvima iz Programa ruralnog razvoja, a ostatak je financirao Grad Križevci. Obnovljena je fasada i krov, zajednička dvorana, sanitarni čvor, kuhinja te prostor dječje igraonice. Uz Rajna, na otvorenju su bili župan Darko Koren, predsjednik Povjerenstva za rad mjesnih odbora i gradskih četvrti Mario Martinčević, predstavnika mještana naselja Carevdar i gradski vijećnik Mirko Sokolić te učenici OŠ “Vladimir Nazor” Područne škole Carevdar, a dom je i blagoslovio župnik Dominik Jaić.


Od derutnog društvenog doma dobili smo prekrasan i funkcionalan objekt kojeg će moći koristiti sve naše udruge, ali i svi mještani. Posebno nas veseli da će prostor koristiti i naši najmlađi stanovnici djeca u igraonici koji su naša budućnost, rekao je Sokolić uime mještana, dok je Rajn naglasio važnost ulaganja u križevačka naselja, baš kao i u grad. “Sve je to grad Križevci, svi ste ravnopravni mještani grada Križevaca. Pokušavam već pet godina uvjeriti svakog ponaosob da jednako brinemo o onima u ruralnom, kao i o onima u urbanom. Ovaj dom mora biti na usluzi zajednice desetljećima koji dolaze“, rekao je.

Oduševljenje novim domom nije skrivao župan. “Impresivna je ova slika ovdje. Osobno sam stvarno iznenađen jer nisam bio ovdje u tijeku gradnje. Bio sam nekad kad je taj dom izgledao sasvim drugačije i tu se zapravo ni nema čovjek čega sjećati, ali ovo danas je zaista jedan takav napredak koji je prosto nevjerojatan”, rekao je Koren. Nakon prigodnih govora uslijedila je dodjela zahvalnica svima koji su zaslužni za rekonstrukciju društvenog doma, uz nastup učenika, školskog benda OŠ “Vladimir Nazor”, Križevačkih mažoretkinja i KUD-a Prigorje. Projekt rekonstrukcije Društvenog doma u Carevdaru financiran je iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske 2014.-2020.

Vezano

Komentari su zatvoreni.