Gradu još jedna nagrada – Križevci pokretač zelenih promjena

Grad Križevci je proteklog vikenda na dodjeli Nacionalne nagrade za okoliš 2022. – Green Prix dobio priznanje za projekt Energetsko-klimatskog ureda, prvog takvog u Hrvatskoj. Nagrada nam je dodijeljena u kategoriji Lokalna i područna samouprava kao pokretači zelenih promjena, a preuzeo ju je gradonačelnik Mario Rajn.

Uključivanje građana u energetsku tranziciju jedan je od ključnih čimbenika za postizanje vizije energetski neovisnog grada pa je tako u Križevcima nastala i jedna od prvih hrvatskih energetskih zadruga građana- KLIK. Zaokružujući suradnju Grada i Zadruge, Grad Križevci i KLIK otvorili su Energetsko-klimatski ured u Križevcima, prvi takve
vrste u Hrvatskoj
“, rekao je gradonačelnik.

Natječaj za Nacionalnu nagradu zajednički organiziraju Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja, Greencajt festival i Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, u suradnji s Hrvatskom gospodarskom komorom. Definirano je ukupno šest kategorija, a Križevci su nagrađeni kao jedinica lokalne samouprave koja je svojom aktivnošću i projektima ostvarila najveći korak u provedbi klimatskih ciljeva na svom području.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.