Na prvom znanstvenom skupu o profesoru Puževskom čak 28 izlaganja

Čak 33 znanstvenika iz različitih znanstvenih, kulturnih i sveučilišnih institucija sudjelovali su jučer na znanstvenom skupu kojeg je u spomen na profesora Valentina Puževskog organiziralo Povijesno društvo Križevci i Zavod za znanstvenoistraživački i umjetnički rad Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti Koprivničko-križevačke županije.

U 28 izlaganja, koja su se paralelno održavala u dvije dvorane, predavači su govorili o povijesti školstva, pavlinskoj gimnaziji u Križevcima, arhitekturi školskih zgrada, partizanskim školama u Moslavini te o problemu obrazovanja žena u 19. stoljeću. O stručno znanstvenom radu profesora Puževskog govorio njegov nekadašnji student i bivši ministar prosvjete prof. dr. Vladimir Strugar, dok su akademik Franjo Tomić i dr. sc. Filip Tomić izlagali o povijesti obrazovanja u poljoprivredi.

Valentin Puževski bio je pedagog i križevački gradonačelnik koji je umro krajem prosinca 2020. uoči svog devedesetog rođendana. Sam se predstavljao kao seoski učitelj, no bio je sveučilišni profesor, znanstvenik i autor brojnih knjiga o školi otvorenih vrata koja je uvijek na strani učenika.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.