Direktor Supernove najavio otvorenje križevačkog centra

Retail park Supernova, čija je gradnja počela na prostoru bivše Mesne industrije, otvorit će se do proljeća iduće godine, najavio je direktor grupacije Markus Pinggera u Poslovnom dnevniku. Centri u Križevcima i Zadru dvije su nove investicije austrijske grupacije koja je dosad uložila više od 500 milijuna eura u biznis trgovačkih centra u devet gradova u Hrvatskoj.

Novi investitori okrenuli su se otvaranju takvih centara u manjim gradovima jer tvrde da je tržište velikih trgovačkih centara u Hrvatskoj prezasićeno i nema puno prostora za otvaranje novih. “U manjim hrvatskim gradovima, onim do 30 tisuća stanovnika, vidimo priliku za retail parkove koji okupljaju manji broj trgovina od kojih svaka ima vlastiti ulaz i brz pristup parkingu, što ih čini iznimno praktičnim za obavljanje svakodnevne kupovine te su samim time idealna opcija za povećanje atraktivnosti lokacija. Također, retail parkovi zahtijevaju manja ulaganja investitora, a samim time nude i jeftiniji prostor za zakupce“, rekao je Pinggera.

Trgovački centar gradi se na čestici površine nešto više od 19 tisuća četvornih metara koju je tvrtka Supernova Križevci kupila još prošle godine. Grupacija Supernova bavi se upravljanjem i iznajmljivanjem poslovnih prostora zakupcima, a ovih dana su u Zagrebu otvorili novouređeni Centar Kaptol s 34 trgovine poznatih svjetskih brendova. Koje trgovine će se početkom sljedeće godine otvoriti u novom križevačkom trgovačkom centru, još nije poznato.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.