Rajn: Uvjeren sam u svijetlu križevačku budućnost

Križevci su bogat i raznolik grad, što pokazuju i današnji laureati, rekao je gradonačelnik Mario Rajn na svečanoj sjednici Gradskog vijeća danas u velikoj dvorani Hrvatskog doma povodom Dana grada. “Nikad nisam bio toliko uvjeren u svijetlu križevačku budućnost kao danas, vjerujem u naše građanke i građane“, poručio je gradonačelnik. Nakon protokolarnih pozdrava izaslanika predsjednika Vlade Darka Korena i predsjednika Sabora Darka Sobote koji su govorili o velikom razvoju Križevaca koji, kako je rekao Sobota, posljednjih godina izgleda kao veliko gradilište, Dan grada je čestitao izaslanik predsjednika republike Hrvatske Mišel Jakšić. “Prošle godine predsjednik Milanović vam je rekao da nastavite privlačiti sredstva iz Europskih fondova, vidim da vi to i dalje uspješno radite. Kad pogledate kroz povijest, trebate biti ponosni na velik napredak i razvoj. Lijepo je vidjeti da ste u zadnjih godinu dana imali puno iskoraka usmjerenih na mlade, u Križevcima je uvijek bio prisutan jedan duh slobodarstva, otvorenosti, tolerantnosti i prihvaćanja različitosti i po tome ste bili prepoznati 770 godina“, rekao je Jakšić.

Kao i svake godine na rođendan grada, zaslužnim građanima su podijeljene nagrade i priznanja. Počasni građanin Križevaca postao je Roberto Mansutti iz talijanskog grada prijatelja Reana del Rojale, gospodarstvenik kojeg se nagrađuje zbog njegovog doprinosa napretku grada te promicanje ugleda i položaja Križevaca u Republici Italiji i svijetu. “Ovo je ostvarenje moga sna, prihvatili ste me među svoje i pružili ste mi puno. Za mene je velika radost postati počasni građanin Križevaca“, poručio je Mansutti. Nagrada za životno djelo dodijeljena je Ivanu Kataviću, za iznimni doprinos razvoju Križevaca, promicanju gospodarstva i ugleda grada u Hrvatskoj i izvan nje. “Nije ovo za mene mali dar, ovo mi je najdraža nagrada. Sjećam se kad sam došao u Križevce, a danas dobivam priznanje grada. Ponosan sam i zadovoljan čovjek“, rekao je Katavić primajući nagradu i zahvalio je u ime svih nagrađenih.

Plakete Grada Križevaca dobile su udruge “Maslačak”, za dugogodišnje unapređivanje kvalitete življenja osoba s intelektualnim teškoćama i njihovih obitelji, i “Perzeidi” za popularizaciju astronomije i prirodoslovlja među djecom i mladima te promicanju ugleda i značaja grada Križevaca u Hrvatskoj, kao i Dobrovoljno vatrogasno društvo Poljana Križevačka uz 130. obljetnicu uspješnog i kontinuiranog rada na zaštiti od požara i promicanju vatrogastva.

Gradsko priznanje dobio je Marijan Kralj, za višegodišnji nesebičan i predan rad u unaprjeđenju kvalitete života mještana naselja Veliki Potočec, Ružica Bjeličić, za dugogodišnji stručan pedagoški rad i Ozren Bogdanović za dva desetljeća kulturnog, umjetničkog i društvenog rada. Na svečanoj sjednici bili su mnogi gosti i uzvanici, među kojima predstavnici Varaždinskih Toplica, Jastrebarskog, Slatine, Vrbovca, Virovitice, načelnici općina te gradonačelnici prijateljskih gradova Pag, Reana del Rojale i Novska. U glazbenom dijelu programa nastupila je sopranistica Ana Fortuna.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.