Dnevno promatranja neba odgođeno za sutra

Udruga Perzeidi povodom Dana grada u subotu 23. travnja planirala je prirediti dva promatranja neba u sklopu projekata Future Hub Križevci i SPARK, no prvo je zbog naoblake odgođeno za sutra.

Ukoliko vremenske prilike dozvole, sutra će Strossmayerovom trgu od 14 do 16 sati svi zainteresirani građani teleskopom promatrati Sunce i sunčeve pjege koje se trenutačno dobro vide, a članovi Perzeida će im u tome pomagati i odgovarati na pitanja.

Večeras, također u slučaju povoljnog vremena, na livadi iza Razvojnog centra i tehnološkog parka od 21 do 23 sata će se promatrati što se događa na večernjem i noćnom nebu uoči 770. rođendana Križevaca.

Projekt SPARK – “Sinergija prirodoslovaca, astronoma, računaraca Križevaca” provodi se u sklopu Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. u okviru poziva Jačanje kapaciteta organizacija civilnoga društva za popularizaciju STEM-a. Trajat će dvije godine i ukupna vrijednost mu je 2.907.579,89 kuna. Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Projekt sufinancira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske. Sadržaj objave isključiva je odgovornost udruge P.O.I.N.T. Za više informacija o EU fondovima www.strukturnifondovi.hr i www.esf.hr.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.