Gradskom društvu Crvenog križa Križevci odobren još jedan EU projekt

Gradskom društvu Crvenog križa Križevci odobren je projekt pod nazivom „Savjetovalište Crvenog križa“ čija vrijednost iznosi 433.083,00 kn, a koji je prijavljen na Otvoreni poziv na dostavu projektnih prijedloga (bespovratna sredstva) „Promocija zdravlja i prevencija bolesti – faza 2“, Europski socijalni fond, Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014 – 2020.

Projekt “Savjetovalište Crvenog križa” usmjeren je savjetovanju i edukaciji građana na području grada Križevaca i pripadajućih općina s ciljem povećanja znanja i svijesti o važnosti promocije zdravlja i prevencije bolesti kao i promicanju zdravih navika. Savjetovalište će organizirati individualne, grupne i partnerske sastanke za opću populaciju građana te će izraditi razne edukacijske materijale, reklame i spotove s ciljem mijenjanja svijesti građana o promociji zdravlja i prevenciji bolesti.

S ciljem edukacije u području promocije i prevencije zdravlja, tjelesne aktivnosti i primjene zdravih načina života s naglaskom na bolesti koje se češće javljaju ljeti i zimi organizirat će se ljetne i zimske škole za odrasle.

Trajanje projekta je 18 mjeseci, a namijenjen je za opću populaciju građana na području grada Križevaca i pripadajućih općina: Kalnik, Gornja Rijeka, Sveti Petar Orehovec i Sveti Ivan Žabno. GDCK Križevci poziva sve zainteresirane građane da se uključe u aktivnosti projekta, a sve u svrhu povećanja znanja i svijesti građana u lokalnoj zajednici o važnosti promocije zdravlja i prevencije bolesti kao i promicanju zdravih navika i zdravlja te povećanju svijesti građana o važnosti prevencije bolesti.

Vezano

Komentari su zatvoreni.