Najava radio emisije: Ne dirajte mi krugove, br. 1369

Srednjoškolci iz 'Kumove slame' kad na festivalu '10 dana astronomije' ne drže predavanja, sviraju u svom rock bandu (foto R.Matić)
Srednjoškolci iz ‘Kumove slame’ kad na festivalu ’10 dana astronomije’ ne drže predavanja, sviraju u svom rock bandu (foto R.Matić)

U Temi Krugova slušamo završni dio diskusije s posjetiteljima nakon predavanja Revolucija meteorske fizike izgradnjom znanstvenog instrumenta planetarnog razmjera doktoranda riječkog sveučilišta Lovre Pavletića koje je održao 11. studenoga prošle godine na Danima meteorita Križevci.

Novi naslovi u gradskoj knjižnici su: na dječjem odjelu Pet prijatelja: Na otoku s blagom Enid Blyton i Eileen A. Soper, knjiga za mlade je Rukavica za Matildu Jasminke Tihi Stepanić, na odjelu beletristike Novela o šahu Stefana Zweiga, a na stručno-znanstvenom odjelu Urban jungle: Život u urbanom zelenilu Igora Josifovica, Judith De Graaff, Line Skukauske i Saare Manche.

Na današnji datum rođeni su Nikolay Przhevalsky, Ferdinand von Lindemann i Otto Fritz Meyerhof, patentiran je stroj za pisanje, stradale su nuklearne podmornice, umrli su Nicola Amati, Franklin Delano Roosevelt, Stjepan Mihalić i Moran Campbell.

U Vijestima Krugova govorimo o obilježavanju 100. godišnjice od rođenja Vesne Parun, o izložbi Klimt u Rijeci – ljubav, smrt, ekstaza u Klovićevim dvorima u Zagrebu, te o zaboravljenom Michelangelovom crtežu na aukciji. Govorimo i o nekim događajima u Križevcima, a posebno u projektu Future Hub Križevci u sljedećih tjedan dana.

U Svemirskom kutku spominju se godišnjice nekih događaja na području astronomije i astronautike, kao i aktualni događaji s tih područja, te informiramo o položajima i gibanjima vidljivih objekata na našem nebu ovih dana. Posebno ističemo završetak festivala 10 dana astronomije u Daruvaru, još jedan bliski prolazak asteroida pored Zemlje, te prve potpuno privatne svemirske turiste na Međunarodnoj svemirskoj stanici.

Neki su glazbeni prilozi vezani uz teme, novosti, događaje i obljetnice koje spominjemo u emisiji, pa slušamo glazbu Carla Antonija Campionija, Nils-Erica Fougstedttea, Josepha Lannera, Herbieja Hancocka, te grupa Pink Floyd, R.E.M. i Rush.

Emisija Ne dirajte mi krugove broj 1369 na programu je Radija Križevci (96,6 MHz) u utorak, 12. travnja od 17 sati, a snimka će uskoro biti dostupna na web stranicama Future Huba Križevci. Moguće su neke manje izmjene u sadržaju emisije, koje se mogu dogoditi nakon objave ove najave. Ugodno vam slušanje putem etera i preko računalne mreže!

Vrijednost projekta Future Hub Križevci je 1.779.092,12 kuna koje su odobrene iz operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali u sklopu natječaja „Prostori sudjelovanja – Razvoj programa revitalizacije prostora u javnom vlasništvu kroz partnerstvo OCD-a i lokalne zajednice“. Projekt Future Hub Križevci sufinanciraju Europska unija iz Europskog socijalnog fonda i Ured za udruge Vlade RH. Stajališta izložena u ovom tekstu isključiva su odgovornost Udruge P.O.I.N.T. Križevci i ni na koji se način ne smatra da odražavaju stajališta Europske unije, Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske i Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva.

Vezano

Komentari su zatvoreni.