Gornjogradsko dobrotvorno i kulturno društvo “Lipa” dobilo novo vodstvo

Na sjednici izborne skupštine Gornjogradskog dobrotvornog i kulturnog društva “Lipa” 27. ožujka učiteljica Danijela Švagelj izabrana je za novu predsjednicu, tajnica je Tajana Martinčić, blagajnik Boris Bošnjak. Izabran je i šesteročlani Upravni odbor u kojem su Branka Gold, Snježana Zelenović, Željka Kržek-Novosel, Martin Martinčić, Martina Hartman i Ivka Kajganić.


Na sjednici su usvojena i izvješća o radu i financijska izvješća za 2020. i 2021. godinu te plan i program rada i financijski plan za ovu godinu. Najznačajnija aktivnost Društva u ovoj godini je obilježavanje Đurđeva pod lipom, a tu su još i izložba hrvatskih i svjetskih pisanica, Tikvijada Magde Logomer Herucine, obilježavanje Međunarodnog dana kulturne baštine, darivanje djece povodom sv. Nikole kao i druženje i javna akcija za Badnjak. Budući da prošle godine Društvo nije na primjeren način obilježilo obljetnicu (obnovljenog) postojanja, to će napraviti ove godine nizom aktivnosti i
događanja.


Obraćajući se članstvu skupštine i zahvaljujući na ukazanom povjerenju za izbor predsjednice na četverogodišnje razdoblje, nova predsjednica istakla je kako će raditi na nastavku dosadašnjih aktivnosti ali i osmišljavati nove, kako bi Društvo moglo privući i nove članove, ali i nastaviti promicati očuvanje povijesno kulturne materijalne i nematerijalne baštine, oživljavanje i očuvanje povijesnih i kulturnih, narodnih i građanskih običaja koji su vezani uz stanovnike križevačkog gornjeg grada, Križevaca i potkalničkog kraja.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.