Postavljeni šatori za prihvat izbjeglica iz Ukrajine

Više velikih šatora postavljeno je jučer pokraj željezničkog kolodvora u Koprivnici za prihvat većeg broja izbjeglica iz Ukrajine koji bi mogli doći izvanrednim linijama vlakova i prolaze kroz našu županiju. “Tijekom postupka registracije koji traje određeno vrijeme, tamo će im se pružiti osvježenje, odnosno hrana i voda, te potrebna medicinska i svaka druga skrb“, poručuje u priopćenju Županija. Šatore je osiguralo Ravnateljstvo civilne zaštite, a postavili su ih članovi Vatrogasne zajednice Koprivničko-križevačke županije u suradnji sa županijskom i koprivničkim Stožerom civilne zaštite i Policijskom upravom koprivničko-križevačkom.


Kroz područje županije redovnim linijama dnevno prolazi oko 20 do 60 raseljenih osoba kojima volonteri Crvenog križa pružaju osvježenje. Dio njih nastavlja tranzit, a osobe koje nemaju dogovoren smještaj djelatnici Službe civilne zaštite i
članovi Vatrogasne zajednice KKŽ prevoze do prihvatnog centra u Varaždinu. Na području naše županije trenutno borave 124 osobe koje su došle iz ratom zahvaćenih područja, dio ih je u Đurđevcu u hotelu Picok, dok se ostale osobe nalaze u privatnim smještajima i hotelu Podravina. Sve je spremno i za aktivaciju prihvatnog centra koji će se nalaziti u dvorani Srednje škole Koprivnica.

Vezano

Komentari su zatvoreni.