Gradsko društvo Crvenog križa uljepšalo rođendan obitelji iz Ukrajine

Djelatnice križevačkog Crvenog križa pomažu u prihvatu i smještaju osoba koje su izbjegle iz Ukrajine, a ovih su dana tortom uljepšale rođendan Tatjani koja je s trogodišnjim sinom i prijateljicom prošli tjedan doputovala iz ratom zahvaćenog područja. S njima je bio i kancelar Križevačke eparhije Vladimir Simunović koji Gradskom društvu Crvenog križa pomaže kod smještanja raseljenih osoba i prijevoda.

Nastojimo ih razveseliti sitnicama i malim znakovima pažnje i barem malo uljepšali i olakšali ove teške trenutke. Budući da svakoga od nas razveseli kad nam se netko sjeti čestitati rođendan, odlučili smo malim znakom pažnje razveseliti našu Tatjanu“, poručile su i dodale da su članovi obitelji kod kojih je Tatjana smještena pokazali veliko srce i trude se uljepšati im svaki dan i pomoći koliko god mogu.

Crveni križ se otpočetka pomaže izbjeglicama, evidentiraju ih, obilaze i kontroliraju ponuđeni smještaj, pružaju materijalnu i psihosocijalnu podršku, kontakt sa svim institucijama uključenim u evidentiranje osoba i pružanje
pomoći, pružaju usluge prijevoza, prikupljaju i distribuiraju pomoć.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.