Najava radio emisije: Ne dirajte mi krugove, br. 1362

Dubravko Detoni poslije koncerta u Križevcima na svoj rođendan 22. veljače 2000. godine (fotografija preuzeta s mh-krizevci.hr)
Dubravko Detoni poslije koncerta u Križevcima na svoj rođendan 22. veljače 2000. godine (fotografija preuzeta s mh-krizevci.hr)

U Temi Krugova slušamo posljednji, peti nastavak snimke popularno-znanstvenog predavanja profesora dr. sc. Dubravka Horvata Kako najbrže putovati kroz prostorvrijeme koje je održano 28. listopada prošle godine navečer u Multimedijskoj dvorani Gradske knjižnice “Franjo Marković”.

Novi naslovi u gradskoj knjižnici su: na dječjem odjelu Jogurt i gospođa Freiman Vanje Obad, knjiga za mlade je Zlatno doba Cyrila Pedrose i Roxanne Moreil, na odjelu beletristike Voli me više od svega na svijetu: Priče o pripadanju Mire Furlan, a na stručno-znanstvenom odjelu Komunikacijski umjetnik: (Izvedbene tehnike u javnom nastupu) Jelene Makovičić.

Na današnji datum rođeni su George Washington, Arthur Schopenhauer, August Bebel, Heinrich Rudolf Hertz, Sir Robert Badden Powell, Luis Buñuel, Ranko Marinković i Danilo Kiš, postignuti su neki brzinski rekordi u zraku i na kopnu, umrli su Amerigo Vespucci, Camille Corot, Benedetto Croce i Andy Warhol.

U Vijestima Krugova govorimo o rukopisu jedne pjesme Jimija Hendrixa, o Mjesecu hrvatskoga jezika, o izložbi posvećenoj političkim zatvorenicama Golog otoka i Svetog Grgura, te najavljujemo događanja u Klubu kulture, u Galeriji K2 i u projektu Future Hub Križevci za sljedećih tjedan dana.

U Svemirskom kutku spominju se godišnjice nekih događaja na području astronomije i astronautike, kao i aktualni događaji s tih područja, te informiramo o položajima i gibanjima vidljivih objekata na našem nebu ovih dana. Posebno ističemo da je obilježena 11. obljetnica pronalaženja meteorita Križevci, da je noć prije emisije pored Zemlje prošao još jedan asteroid, da se priprema novi festival 10 dana astronomije u Daruvaru, da se teleskop James Webb priprema za početak “ispravnog” promatranja, da je pronađen još jedan planet oko nama najbliže zvijezde i da će dio kineske rakete pasti na “onu” stranu Mjeseca 4. ožujka.

Neki su glazbeni prilozi vezani uz teme, novosti, događaje i obljetnice koje spominjemo u emisiji, pa slušamo glazbu Dubravka Detonija koji na datum emisije navršava 85 godina života, jednu pjesmu rado pjevanu u američkom građanskom ratu čiji je autor rođen na datum ove emisije, te glazbu grupa The Beatles i Pink Floyd vezanu uz inženjera zvuka i producenta Normana Smitha koji je rođen na datum ove emisije.

Emisija Ne dirajte mi krugove broj 1362 na programu je Radija Križevci (96,6 MHz) u utorak, 22. veljače od 17 sati, a snimka će uskoro biti dostupna na web stranicama Future Huba Križevci. Moguće su neke manje izmjene u sadržaju emisije, koje se mogu dogoditi nakon objave ove najave. Ugodno vam slušanje putem etera i preko računalne mreže!

Vrijednost projekta Future Hub Križevci je 1.779.092,12 kuna koje su odobrene iz operativnog programa
Učinkoviti ljudski potencijali u sklopu natječaja „Prostori sudjelovanja – Razvoj programa revitalizacije
prostora u javnom vlasništvu kroz partnerstvo OCD-a i lokalne zajednice“. Projekt Future Hub Križevci
sufinanciraju Europska unija iz Europskog socijalnog fonda i Ured za udruge Vlade RH. Stajališta izložena u
ovom tekstu isključiva su odgovornost Udruge P.O.I.N.T. Križevci i ni na koji se način ne smatra da
odražavaju stajališta Europske unije, Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske i Nacionalne zaklade za
razvoj civilnoga društva.


Vezano

Komentari su zatvoreni.