Policija objavila tko je kriv za lančani sudar u kojem je ozlijeđeno pet osoba

Jučer navečer izvijestili smo o teškoj prometnoj nesreći koja se dogodila na glavnoj prometni ikoja povezuje Križevce i Koprivnicu. Policijska uprava koprivničko – križevačka objavila je detalje o tome kako je do lančanog sudara došlo.

Kako navode, 31. siječnja, oko 18.26 sati, na cesti Kloštar Vojakovački-Carevdar 29-godišnja vozačica upravljala je osobnim automobilom Škoda koprivničke registarske oznake u smjeru Carevdara. Prilikom nepropisnog pretjecanja skupa vozila – teretno vozilo Volvo i priključno vozilo Lemex koprivničke registarske oznake kojim je u istom smjeru upravljao 42-godišnji vozač. Tom prilikom došlo je do udara Škode u osobni automobil VW Passat bjelovarske registarske oznake kojim je iz suprotnog smjera upravljao 63-godišnji vozač. Nakon sudara došlo je do rotiranja i slijetanja Passata u putni jarak, dok je Škoda odbačena u teretni automobil Volvo, koji je također sletio van kolnika, a Škoda je udarila u osobni automobil Suzuki zagrebačke registarske oznake kojim je iz suprotnog smjera upravljao 69-godišnji vozač i kretao se iza osobnog automobila Passat.

U prometnoj nesreći ozlijeđena je vozačica Škode, vozač Passata, dvojica putnika u Passatu starosti 41 i 37 godina i 70-godišnja putnica u osobnom automobilu Suzuki. Kvalifikacija ozljeda će biti poznata po zaprimanju liječničke dokumentacije.  

Zbog vršenja očevida od 19 do 23.45 sati, za sav promet bila je zatvorena državna cesta broj 41 između Carevdara i Kloštra Vojakovačkog te se promet odvijao obilazno iz pravca Križevaca preko Lemeša Križevačkog, Treme, Lepavine te iz pravca Koprivnice preko Lepavine, Poganca, Apatovca, Križevci, za osobna vozila, dok je teretni promet pušten nakon otvaranje spomenute dionice državne ceste.

Policijski službenici nastavljaju kriminalističko istraživanje.      

Vezano

Komentari su zatvoreni.