Od danas drive-in testiranje u Križevcima


Dvije godine od početka pandemije i nešto više od godinu dana od kad je PCR testiranje moguće u Križevcima, od danas je uvedeno drive-in testiranje na parkiralištu kod dvorane OŠ Ljudevita Modeca. Otvaranjem nove lokacije, staro mjesto za testiranje na parkiralištu kod Hitne, prestaje s radom.

Kako bi se testirali na drive-in punktu potrebno je parkirati ispod šatora, ugasiti motor i ne izlaziti iz vozila. Nakon što medicinsko osoblje dođe do automobila, treba otvoriti prozor vozila i oni će uzorak uzeti kroz prozor”, objašnjavaju iz gradskog Stožera civilne zaštite. U organizaciji novog punkta za uzimanje uzoraka pomogle su Gradska uprava, Komunalno poduzeće, Policijska postaja Križevci i tvrtka Radnik, a načelnik Stožera Mario Martinčević unaprijed je zahvalio medicinskom osoblju koje će i dalje uzimati uzorke naših sugrađana. S obzirom na to da su se na dosadašnjem punktu stvarale gužve i pacijenata i automobila, novi način uzimanja uzoraka trebao bi uvesti više reda i smanjiti gužvu. Za testiranje je, kao i dosad, potrebna liječnička uputnica, a uzorci će se uzimati od 7.30.

Od prošlog tjedna testiranje brzim antigenskim testovima (BAT testovima) moguće je i u ordinacijama obiteljske medicine, a ravnateljica Doma zdravlja KKŽ Mirjana Hanžeković uputila je apel prema pacijentima da se za takvo testiranje prethodno najave kod svojih obiteljskih liječnika te dogovore oko termina kako bi se izbjeglo miješanje pacijenata i spriječilo potencijalno širenje koronavirusa.

Vezano

Komentari su zatvoreni.