Najava radio emisije: Ne dirajte mi krugove, br. 1079

Aleksandar Stanković i Zlatko Grgurić na Culture Shocku 26. travnja 2013. (iz arhive Culture Shocka)
Aleksandar Stanković i Vlatko Grgurić na Culture Shocku 26. travnja 2013. (iz arhive Culture Shocka)
Aleksandar Stanković i Vlatko Grgurić na Culture Shocku 26. travnja 2013. (iz arhive Culture Shocka)

U vrijeme kad se nedjeljom na televiziji nižu stare snimke, to jest reprize nekih odabranih epizoda emisije Nedjeljom u 2, sjetili smo se i mi jednog “starijeg” događaja vezanog uz tu emisiju. U okviru 9. Culture Shocka prije više od dvije godine, 26. travnja 2013. u križevačkom Klubu kulture održala se poetska večer pod nazivom Drugo lice njih dvojice na kojoj su svoja literarna djela predstavili poznata televizijska lica, Vlatko Grgurić (urednik emisije Plodovi zemlje) i Aleksandar Stanković (urednik i voditelj emisije Nedjeljom u 2). Kraća video snimka tog događaja objavljena je na Youtubeu, kao i dio razgovora za Krugove s Aleksandrom Stankovićem u trajanju od šest minuta (nije da fali samo “par sekundi intervjua”). U prvoj sljedećoj emisiji Krugova poslije toga objavljene su samo prve dvije minute tog razgovora, a kako je snimljeni razgovor trajao ukupno dvanaest minuta, izlazi da nikada nigdje čitav još nije objavljen, pa ćemo to učiniti sada. Razgovorali smo o radu na emisiji Nedjeljom u 2 i usprkos “starosti” primijetit ćemo da prilog nije ništa izgubio na aktualnosti, jer smo razgovorali o općim pitanjima vezanim uz emisiju Nedjeljom u 2.

U Novim naslovima u gradskoj knjižnici predstavljamo knjigu eseja Marine Šur Puhlovski, roman Davida Kelečića Dublje od bezdana i knjigu Život duše Garyja Zukava.

Susret križevačkih glumaca s Adamom Končićem prije predstave Diogeneš na Opatovini 27. kolovoza 2015. foto: R.Matić)
Susret križevačkih glumaca s Adamom Končićem prije predstave Diogeneš na Opatovini 27. kolovoza 2015. (foto: R.Matić)

Vijesti Krugova “pronašle” su krivotvorinu Vincenta van Gogha, Jantarnu sobu ukradenu iz palače Katarine Velike, saznajemo što je Dismaland, najavljujemo otvaranje muzeja u Moskvi u kojem će Steven Spielberg prvi gostovati, žalostimo se nad prestankom rada tvornice olovaka, govorimo o posjeti križevačkih glumaca naturščika s Križevačkog velikog spravišča svojim “kolegama” Histrionima na Opatovini u zagrebu, te o skorašnjem gostovanju križevačkih puhača na Pelješcu.

Na današnji datum rođeni su Dinko Šimunović, Andrija Štampar, Edgar Rice Burroughs, uginuo posljednji golub selac na svijetu, Robert “Bobby” Fischer postao svjetski šahovski prvak, počeo Bečki kongres i Drugi svjetski rat… Umrli su Juraj Ratkaj i Luj XIV.

Završetak predstave "Diogeneš" Tituša Brezovačkog, Glumačke družine Histrion (foto: R.Matić)
Završetak predstave “Diogeneš” Tituša Brezovačkog, Glumačke družine Histrion (foto: R.Matić)

U prilogu o svjetlosnom onečišćenju suočavamo se s problemima suvremene promatračke astronomije na Zemlji zbog svjetlosnog onečišćenja.

U Svemirskom kutku govorimo o istraživanju patuljastog planeta Ceres, o našem životu “na kredit” što se tiče resursa planeta Zemlje, o dobrovoljnim zatočenicima na godinu dana zbog vježbe putovanja na Mars. Redovit je prilog o izgledu večernjeg i noćnog neba.

Križevački glumci ispred scene "Histriona" s glumcem u predstavi Adamom Končićem nakon predstave "Diogeneš" (foto: Antun Gold)
Križevački glumci ispred scene “Histriona” s glumcem u predstavi Adamom Končićem nakon predstave “Diogeneš” (foto: Antun Gold)

Zanimljivosti se bave stradanjem morskih ptica, a na kraju emisije ističemo neke izreke i izjave Ernesta Hemingwaya čije je djelo Starac i more na datum emisije prvi put objavljeno.

U glazbenim prilozima koji su vezani uz teme, obljetnice i događaje obrađene u emisiji slušamo glazbu Engelberta Humperdincka, Johanna Pachelbela, Aphrodite’s Child, Đorđa Balaševića i Azre.

Ne dirajte mi krugove broj 1079 emitira se 1. rujna od 17:00 do 18:30 sati na 96,6 MHz. Snimka (repriza) ove emisije bit će emitirana u subotu, 5. rujna od 21 sat na istoj frekvenciji (Radio Križevci). Ugodno vam slušanje putem etera ili preko računalne mreže!

https://www.youtube.com/watch?v=x-R0z_ejB3M

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.