Pravna klinika danas u Križevcima građanima pruža besplatnu pravnu pomoć

Studenti zagrebačkog Pravnog fakulteta danas, 12. siječnja, dolaze u Križevce u sklopu projekta Pravne klinike kako bi građanima pružili besplatnu pravnu pomoć. Na raspolaganju će Križevčanima biti u Udruzi invalida, na Trgu Antuna Nemčića 7, od 10 do 14 sati.

Pravna klinika djeluje kao sastavnica Pravnog fakulteta u Zagrebu u čijem radu sudjeluju studenti, a svoja vrata je otvorila u listopadu 2010. godine. Pravna klinika sudjeluje u sustavu pružanja besplatne pravne pomoći te u svom radu primjenjuje ključne vrijednosti pravne struke. Profesionalnost se promiče u kontaktu sa strankama, kao i javnosti. Kao pružatelji pravne pomoći, studenti svakoj stranci pristupaju jednako, kroz neposredan razgovor. Rad kliničara kontroliran je od strane akademskih mentora, odnosno profesora Pravnog fakulteta u Zagrebu i odvjetnika te im se svaka stranka može s povjerenjem obratiti.

U sklopu projekta Vanjske klinike koji Pravna klinika provodi već devetu godinu, studenti kliničari odlaze u gradove izvan Zagreba i pružaju pravnu pomoć, odnosno preuzimaju slučajeve i daju opće pravne informacije te pravna mišljenja, korisnicima, koji nisu u mogućnosti doći u prostorije Pravne klinike u Zagrebu.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.