Prvi polaznici radionica SPARK 50+ dobili certifikate

Prvih pet Križevčana koji su otvorili seriju radionica informatičkog opismenjavanja odraslih koje pod nazivom “SPARK 50+” zajednički provode Udruga P.O.I.N.T. i Pučko otvoreno učilište, uspješno su završili edukaciju i zavrijedili svoje certifikate. Ovim programom nastoji se podići digitalna pismenost osoba zrele dobi i smanjiti međugeneracijske razlike u upotrebi suvremenih tehnologija, radionice su besplatne i otvorene za javnost.

Sadržaj radionica prilagođen je polaznicima, njihovom predznanju i interesima”, rekao nam je voditelj prvog ciklusa predavanja mr. sc. Hrvoje Belani. Dosad su savladali teme poput pretraživanja interneta, pisanja mailova, snalaženja na pametnim telefonima, a planirana je i poduka u korištenju sustava eGrađani. Radionice za nove grupe polaznika počet će uskoro, a vodit će ih prof. Zoran Kovač.

Projekt SPARK – “Sinergija prirodoslovaca, astronoma, računaraca Križevaca” provodi se u sklopu Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. u okviru poziva Jačanje kapaciteta organizacija civilnoga društva za popularizaciju STEM-a. Trajat će dvije godine i ukupna vrijednost mu je 2.907.579,89 kuna. Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Projekt sufinancira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske. Sadržaj objave isključiva je odgovornost udruge P.O.I.N.T. Za više informacija o EU fondovima www.strukturnifondovi.hr i www.esf.hr.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.