Sunce, snijeg i strma livada obilježili drugo kolo Križevačke kros lige

Nakon kiše dolazi sunce, tako je nakon prvog kišnog kola Križevačke kros lige, drugo prošlo u suncu. Snijeg i led na sjevernoj strani Kalnika nisu izazvali veće probleme iskusnim križevačkim trkačima i njihovim gostima iz Čakovca, Varaždina, Koprivnice, Vrbovca i Rasinje, ali uspon uz livadu podno starog grada usporio je i one najbrže. Svi trkači, njih trideset troje – 17 trkačica, 15 dvonožnih trkača i jedan četveronožni – otrčali su zahtjevnu stazu dugu 5 kilometara bez ozljeda i padova (barem nitko nije priznao da je pao), a ni fotograf Kuzma nije ih ulovio iako je s aparatom čekao baš na najopasnijim dijelovima staze.

U muškoj konkurenciji prvi je u cilj ušao Željko Dubravec iz Tiger Running Teama, drugi je bio Zoran Šafran iz Sportsko-rekreativnog društva 315 Sjeverozapad, a treći Saša Horvat iz AK Međimurje Čakovec. Od žena je i u drugom kolu najbrža bila Ivana Zeljko iz AK Međimurje Čakovec, druga Križevčanka Petra Vrhovec i treća Dragana Osman Ivanović iz Vujec Running Teama. U ovom kolu Renata Smojver se natjecala u canicross kategoriji i trčala je sa psom Boškom.

Ideja Križevačke kros lige je poticanje i održavanje motivacije za treniranje tijekom zime uz popularizaciju rekreativnog trčanja u Križevcima. Glavni cilj je uživanje u trčanju, zabava i druženje sportaša, dok su rezultati i medalje u drugom planu. Osim trkača i trkača sa psima, sudjelovati mogu i nordijski hodači. Raspored nije pregust, trči se svaku drugu nedjelju po različitim profilima staza, od označenih šumskih, zemljanih ili makadamskih puteva pa sve do atletske staze. Lokacije svake sljedeće trke objavljuju se na Facebook stranici lige, a organizatori su nam šapnuli da će se ona planirana za Štefanje trčati na atletskoj stazi.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.