Najava radio emisije: Ne dirajte mi krugove, br. 1348

Dunja Mazzocco Drvar 1. listopada 2020. u Križevcima o klimatskim promjenama (foto R.Matić)
Dunja Mazzocco Drvar 1. listopada 2020. u Križevcima o klimatskim promjenama (foto R.Matić)

U Temi Krugova slušamo diskusiju nakon predavanja meteorologinje Dunje Mazzocco Drvar 1. listopada prošle godine na Culture Shock Festivalu. Ovo je još neobjavljen dio snimke s te tribine, a premda je stariji od godinu dana, uvjerit ćemo se da je nakon nedavne Konferencija UN-a o klimatskim promjenama u Glasgowu aktualan kao da razgovaramo danas.

Novi naslovi u gradskoj knjižnici su: na dječjem odjelu Sedmero znatiželjnih: Roman za djecu i mladež Ivane Ćurić, knjiga za mlade je Putovanje u nepoznato: zašto se bavim znanošću (i kako je do toga došlo) Anite Peti Stantić i Vedrane Stantić, na odjelu beletristike Opsada i oluja Leigh Bardugo, a na stručno-znanstvenom odjelu Metoda Wim Hof: Aktiviraj svoj puni potencijal Wima Hofa.

Na današnji datum rođeni su Jean le Rond d’Alembert i Miko Tripalo, uspio je prvi prijenos električne energije između dva grada, osnovana je Družba “Braća Hrvatskoga Zmaja”, održan je “Skup o gladi”, umrli su Ivan Kozarac i Milan Šenoa.

U Vijestima Krugova govorimo o međunarodnoj izložbi karikatura u Klovićevim dvorima, o završetku Interlibera, o izložbama povodom 700 godina od smrti Dantea Alighierija u Rijeci i u Križevcima, a najavljujemo i programe u Klubu kulture, Galeriji K2 i u projektu Future Hub Križevci.

U Svemirskom kutku govorimo o godišnjicama nekih događaja na području astronomije i astronautike, kao i o aktualnim događajima s tih područja, te informiramo o položajima i gibanjima vidljivih objekata na našem nebu ovih dana. Posebno ističemo odgodu leta na Mjesec, pogibiju nedavnog svemirskog turista u padu malog zrakoplova, pomrčinu Mjeseca koju mi nećemo moći vidjeti, smjenu astronauta na Međunarodnoj svemirskoj stanici, a najavljujemo i drugi dan Dana meteorita Križevci.

Neki su glazbeni prilozi vezani uz teme, novosti, događaje i obljetnice koje spominjemo u emisiji, pa slušamo glazbu Carla Antonija Campionija, Paula Hindemitha, Alyone Vargasove, grupe The Youngbloods odnosno Dina Valentea i pjevanje Diane Krall, te glazbu iz filmova Moje pjesme, moji snovi i Bliski susreti treće vrste.

Emisija Ne dirajte mi krugove broj 1348 na programu je Radija Križevci (96,6 MHz) u utorak, 16. studenoga od 17 sati, a snimka će uskoro biti dostupna na web stranicama Future Huba Križevci. Moguće su neke manje izmjene u sadržaju emisije, koje se mogu dogoditi nakon objave ove najave. Ugodno vam slušanje putem etera i preko računalne mreže!


Vrijednost projekta Future Hub Križevci je 1.779.092,12 kuna koje su odobrene iz operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali u sklopu natječaja „Prostori sudjelovanja – Razvoj programa revitalizacije prostora u javnom vlasništvu kroz partnerstvo OCD-a i lokalne zajednice“. Projekt Future Hub Križevci sufinanciraju Europska unija iz Europskog socijalnog fonda i Ured za udruge Vlade RH. Stajališta izložena u ovom tekstu isključiva su odgovornost Udruge P.O.I.N.T. Križevci i ni na koji se način ne smatra da odražavaju stajališta Europske unije, Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske i Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.