Križevčani jučer posadili 44 nova stabla

Građani Križevaca jučer su na području grada posadili 44 stabla, uz pomoć radnika Komunalnog poduzeća i stručne savjete Marije Vragović, te uz fizičku pomoć i podršku zamjenika gradonačelnika Danijela Šaška i pročelnika Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo, gradnju, prostorno uređenje i zaštitu okoliša Krešimira Brunovića.
Akciji koju su i ove godine organizirali Grad Križevci i Komunalno poduzeće Križevci s ciljem da se grad dodatno zazeleni stablima i tako smanji emisija CO2, priključio se 4. c razred Gimnazije Ivana Zakmardija Dijankovečkog s profesorom Milanom Đurićem.
U posljednje četiri godine koliko traje ova akcija, Križevčani su posadili 125 stabala, a namjera je da se ova akcija nastavi i dalje održavati. Osim u gradu, ozelenjivanje se ovih dana organizira i u Donjem Cubincu gdje će mještani kod društvenog doma posadit četiri sadnice koje je osigurao Grad Križevci. Već u subotu, 20. studenog, akcija se nastavlja na Magdinom vrtu iza Razvojnog centra i tehnološkog parka, a okupljanje je u 10 sati.


.

Vezano

Komentari su zatvoreni.