U subotu se na nekoliko gradskih lokacija provodi nova akcija sadnje stabala

Pozivaju se svi građane da se uključe u još jednu akciju sadnje stabala koja će se održati u subotu, 13. studenog u Koruškoj ulici. Okupljanje svih sudionika je na parkiralištu pored crkve Majke Božje Koruške s početkom u 10,00 sati.
Grad Križevci će i ove godine osigurati sadnice, a cijela akcija sadnje provodi se u suradnji s Komunalnim poduzećem d.o.o. Križevci. Od alata su potrebne lopate, rukavice i dobra volja, no oni građani koji neće imati alat moći će koristiti alat od Komunalnog poduzeća.

Osim ove lokacije, stabla će se saditi kod Gimnazije Ivana Zakmardija Dijankovečkog Križevci gdje će svoj doprinos dati učenici te škole, a sadit će se i u Donjem Cubincu kod društvenog doma gdje će svoj doprinos dati mještani ovog naselja. Pored toga, u subotu u Magdinom vrtu počinje priprema za sadnju koja će se održati u subotu 20. studenog. Pripremat će se komposter za zimu i prikupljati donacije u vidu sadnog materijala.

Pozivaju se svi građani da prilikom sadnje poštuju epidemiološke mjere, a sve informacije mogu dobiti na telefonu 048/628-937. Akcije sadnje stabala u Križevcima provode se od 2018. godine, a cilj je zasaditi stabla na javnim površinama kako bi se doprinijelo ozelenjivanju gradskih površina i tako smanjila emisija ugljičnog dioksida.

Vezano

Komentari su zatvoreni.