Počinju besplatne radionice informatičke pismenosti za starije od 50

Pučko otvoreno učilište Križevci otvorilo je prijave za besplatne radionice osnova informatičke pismenosti u svakodnevnom životu za osobe starije od 50 godina, koje organizira u sklopu projekta SPARK. Broj polaznika je ograničen i potrebno je rezervirati svoje mjesto na broj 091/ 1720-120 radnim danom do 15 sati. Radionice će se održavati subotom od 9 do 10:30 u učionici POU, počinju već ovu subotu 13. studenoga. Prvi ciklus pet radionica vodit će mr. sc. Hrvoje Belani, a ostale profesor Zoran Kovač.

SPARK provodi udruga P.O.I.N.T. s partnerima, među kojima je Pučko otvoreno učilište koje ovim programom nastoji podići digitalnu pismenost osoba zrele dobi te smanjiti međugeneracijski jaz u pitanju upotrebe tehnologija.

Projekt SPARK – “Sinergija prirodoslovaca, astronoma, računaraca Križevaca” provodi se u sklopu Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. u okviru poziva Jačanje kapaciteta organizacija civilnoga društva za popularizaciju STEM-a. Trajat će dvije godine i ukupna vrijednost mu je 2.907.579,89 kuna. Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Projekt sufinancira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske. Sadržaj objave isključiva je odgovornost udruge P.O.I.N.T. Za više informacija o EU fondovima www.strukturnifondovi.hr i www.esf.hr.

Vezano

Komentari su zatvoreni.