Raspisan natječaj za 11. Dječji Kranjčić 2021.

U organizaciji križevačke Osnovne škole Ljudevita Modeca i Udruge za promicanje znamenitih Križevčana „Dr. Stjepan Kranjčić” od 15. listopada do 15. prosinca 2021. otvoren je natječaj za 11. Susret hrvatskoga dječjega duhovnoga stvaralaštva „Stjepan Kranjčić”.

Riječ je o jedinom natječaju za duhovno književno i likovno stvaralaštvo na nacionalnoj razini u Republici Hrvatskoj za djecu osnovnih škola. Nazvan je prema križevačkom župniku na glasu svetosti Stjepanu Kranjčiću koji je i sâm pisao književne radove katoličke tematike. Organizatori su raspisali natječaj na krilima uspješnoga natječaja i književnoga susreta za duhovnu književnost na nacionalnoj razini za odrasle – Susreta hrvatskoga duhovnoga književnoga stvaralaštva „Stjepan Kranjčić” koji se ove godine u Križevcima 4. prosinca održava trinaesti put. Susret hrvatskoga dječjega duhovnoga stvaralaštva „Stjepan Kranjčić” ima nakanu potaknuti stvaranje suvremenih dječjih duhovnih književnih (poezija, proza, igrokazi) i likovnih radova protkanih kršćanskim vrednotama.

Organizatori predlažu da tema radova ovoga jedanaestog natječaja bude pravednost. Najuspjeliji radovi prema ocjeni stručnog ocjenjivačkog suda bit će nagrađeni i javno izvedeni u Križevcima u subotu 30. travnja 2022., a širi izbor odabranih književnih i likovnih radova bit će tiskan u prigodnome zborniku. Sve dodatne informacije, prijavnice te obrasci za književni i likovni natječaj, mogu se pronaći na mrežnim stranicama: www.djecji.kranjcic.hr , www.kranjcic.hr i www.os-ljmodeca-kc.skole.hr.

11. Dječji Kranjčić 2021. – tekst natječaja

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.