Najava radio emisije: Ne dirajte mi krugove, br. 1343

Povodom Međunarodne noći promatranja Mjeseca, ove godine u subotu 16. listopada (foto Martin Vujić, Perzeidi)

U Temi Krugova slušamo posljednji, peti nastavak snimke prve tribine 17. Culture Shock festivala koji je počeo 9. rujna. Gost je bio fizičar dr. sc. Saša Ceci s Instituta Ruđer Bošković u Zagrebu i voditelj televizijske emisije Treći element, na temu Kako ne odustati od znanosti. Slušamo razgovor s posjetiteljima tribine.

Novi naslovi u gradskoj knjižnici su: na dječjem odjelu Vuk koji je stekao novog prijatelja Orianne Lallemand i Eleonore Thuillier, knjiga za mlade je Smrt od tinte Cornelije Funke, na odjelu beletristike Okretište Damira Karakaša, a na stručno-znanstvenom odjelu Zašto su Francuskinje mlade i u pedesetima Mylene Desclaux. Govorimo i o početku Mjeseca hrvatske knjige.

Na današnji datum rođeni su August Horch, Otto Heinrich Warburg, Sveta Edith Stein i Jakov Altaras, Kolumbo je otkrio Ameriku, održan je prvi Oktoberfest. umrli su Demosten, papa Ivan IV porijeklom iz Zadra, Piero della Francesca i Anatole France

U Vijestima Krugova saznajemo da je završena 10. Beethovenova simfonija (!), da je predstavljena slikovnica Tko je bio Krapinko, tko su dobitnici Nobelove nagrade s nekih područja, kako u Španjolskoj mladima nastoje približiti kulturu, a najavljujemo i programe na 10. Pinklecfestu i u projektu Future Hub Križevci.

U Svemirskom kutku govorimo o godišnjicama nekih događaja na području astronomije i astronautike, kao i o aktualnim događajima s tih područja, te informiramo o položajima i gibanjima vidljivih objekata na našem nebu ovih dana. Posebno ističemo prolazak sonde pored Merkura, snimanje igranog filma na Međunarodnoj svemirskoj stanici, putovanje starog kapetana Kirka do ruba svemira i novosti s Marsa.

Neki su glazbeni prilozi vezani uz teme, novosti, događaje i obljetnice koje spominjemo u emisiji, pa slušamo glazbu Sylviusa Leopolda Weissa, Nikolaja Rimskoga Korsakova, Ralpha Vaughana Williamsa, Emila Cossetta, Alyone Vargasove, grupe Fleetwood Mac, te pjevanje Luciana Pavarottija.

Emisija Ne dirajte mi krugove broj 1343 na programu je Radija Križevci (96,6 MHz) u utorak, 12. listopada od 17 sati, a snimka će uskoro biti dostupna na web stranicama Future Huba Križevci. Moguće su neke manje izmjene u sadržaju emisije, koje se mogu dogoditi nakon objave ove najave. Ugodno vam slušanje putem etera i preko računalne mreže!


Vrijednost projekta Future Hub Križevci je 1.779.092,12 kuna koje su odobrene iz operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali u sklopu natječaja „Prostori sudjelovanja – Razvoj programa revitalizacije prostora u javnom vlasništvu kroz partnerstvo OCD-a i lokalne zajednice“. Projekt Future Hub Križevci sufinanciraju Europska unija iz Europskog socijalnog fonda i Ured za udruge Vlade RH. Stajališta izložena u ovom tekstu isključiva su odgovornost Udruge P.O.I.N.T. Križevci i ni na koji se način ne smatra da odražavaju stajališta Europske unije, Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske i Nacionalne zaklade za razvoj civilnoga društva.

Vezano

Komentari su zatvoreni.