Križevački dječji vijećnici Iva Novosel i Natko Kudeljnjak na prijemu kod župana

Župan Darko Koren, jučer je u povodu Međunarodnog dječjeg tjedna, održao prijem za predstavnike dječjih gradskih vijeća i društava „Naša djeca“ s područja Koprivničko-križevačke županije.

Prijemu su iz Križevaca prisustvovali dječja gradonačelnica Križevaca Iva Novosel i zamjenik Natko Kudeljnjak, uz voditeljicu Dječjeg gradskog vijeća Melitu Horvat, iz Koprivnice dječji gradonačelnik Koprivnice Gregor Gašparić i zamjenici Marin Sabol i Josip Marković, uz voditeljicu Dječjeg gradskog vijeća Vesnu Mlinarić dok je iz Društva „Naša djeca“ Koprivnica prisustvovala predsjednica Jadranka Lakuš te iz Virja Danijela Večenaj.

Župan je pozdravljajući djecu izrazio zadovoljstvo zbog ovog susreta rekavši da je važno čuti dječja promišljanja koja mogu poslužiti kao orijentir kod donošenja odluka i politika. Na prijemu je bilo riječi i o Međunarodnom dječjem tjednu kao tradicionalnom događanju posvećenom djeci i njihovim potrebama kao i o inicijativi da Koprivničko-križevačka županija dobije status „Županija-prijatelj djece“.

Iva Novosel, dječja gradonačelnica Križevaca zahvalila je županu na prijemu te upoznala prisutne s aktivnostima Križevačkog dječjeg vijeća, naglasivši da su Križevci dobili dvije nagrade za najbolje dječje projekte u prošloj godini.

Vezano

Komentari su zatvoreni.