KUD Prigorje osigurao nastup na dvije državne smotre

Najbolje kulturno-umjetničko društvo i najvrjedniji nositelj izvorne tradicijske baštine na području Koprivničko-križevačke županije je KUD Prigorje, zaključila je to komisija u sastavu Vesna Peršić Kovač, Andrija Ivančan i Petar Varga na 23. županijskoj smotri izvornog i koreografiranog folklora u nedjelju u Križevcima.

Na smotri je sudjelovalo šest folklornih društava. U kategoriji koreografiranog folklora nastupao je KUD Petar Preradović iz Đurđevca, koji se plasirao na državnu smotru, dok je u kategoriji izvornog folklora konkurencija bila veća. Nastupili su KUD Prigorje iz Križevaca, KUD Srce iz Koprivnice, KUD Tomislav iz Svetog Ivana Žabna, KUD Prigorec iz Svetog Petra Orehovca te Društvo izvornog folklora Koprivnički Ivanec.


Komisija je pratila svaki detalj. Naše odlično usklađene narodne nošnje, uvježbani glasovi i plesni koraci te neizostavni prigorski mužikaši u sastavu duda, prve i druge violine, bajsa sa zvečkom i bugarije, ostavili su odličan dojam“, poručili su Prigorci koji su izveli scenski prikaz s izvornim pjesmama i plesovima pod nazivom “Prigorska svila – zabava v Glogovnici”.

Osim folklorne skupine, sudjelovanje na državnoj smotri malih vokalnih sastava pred dva tjedna je osigurala ženska pjevačka skupina KUD-a Prigorje koja će u kategoriji izvorne pučke glazbe predstavljati našu županiju.
Dirigent i glazbeni pedagog Tomislav Habulin pohvalio je našu žensku pjevačku skupinu kao najizvorniju skupinu na županijskoj smotri uputivši im samo riječi pohvale i podrške za daljnji rad“, kaže Martina Zrno iz KUD-a Prigorje.

20 godina CSF
Vezano

Komentari su zatvoreni.